Όταν ο Βενιζέλος αποθέωνε στη Βουλή το δημοψήφισμα Παπανδρέου (video)

14.5.14


Σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν πολλοί που συμφώνησαν με το δημοψήφισμα που πρότεινε το 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου και πολλοί που διαφώνησαν, κάτι απολύτως θεμιτό. Υπάρχει όμως ένα πρόσωπο που και συμφώνησε απολύτως και διαφώνησε εξίσου απολύτως.

Φυσικά, το πρόσωπο αυτό είναι ο εθνικός μας τυχοδιώκτης Ευάγγελος Βενιζέλος. Μέχρι πρόσφατα, ο νυν (ή και απερχόμενος) πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καταφέρει να εξηγήσει πειστικά γιατί τότε άλλαξε ξαφνικά γνώμη για το δημοψήφισμα.

Οι έγκριτοι Financial Times αποκάλυψαν όμως προχθές ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος άλλαξε γνώμη για το δημοψήφισμα λειτουργώντας ως δεκανίκι της Ευρωπαϊκής Δεξιάς και συγκεκριμένα του Μανουέλ Μπαρόζο ο οποίος είχε φροντίσει να συμπεριλάβει στο σχέδιο του και τον Αντώνη Σαμαρά.

Αν για κάποιο λόγο δεν έχετε ακόμα πειστεί για την αλήθεια των αποκαλύψεων των Financial Times, δείτε στο παρακάτω video τη θέρμη με την οποία υποστήριξε αρχικά το δημοψήφισμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Θα τον ακούσετε να λέει λέξη προς λέξη:

 Πιστεύω, λοιπόν, φίλες και φίλοι, ότι η πρωτοβουλία που πήρε ο Πρωθυπουργός, αυτό που ανακοίνωσε και για την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και για την οργάνωση της διαπραγμάτευσης, για την ολοκλήρωση του σχήματος, του νέου προγράμματος και του νέου τρόπου συμμετοχής των ιδιωτών και για το δημοψήφισμα που θα έρθει να τα επικυρώσει ή να τα ανατρέψει όλα αυτά- αλλά ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του- είναι μια διαδικασία δημοκρατικά και εθνικά εκτονωτική και λυτρωτική».


Εσείς τι λέτε; Άλλαξε τυχαία άποψη;