Παιδιά κι αποπαιδία των ΜΜΕ στη μάχη του σταυρού

25.5.14


Μπορεί ο Παντελής Καψής να μην είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς αλλά αληθινά δεν μπορώ παρά να σημειώσω ότι δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει ποτέ ξανά υποψήφιος με τέτοια τηλεοπτική προβολή.

Δεν αναφέρομαι μονάχα στις μέρες της προεκλογικής περιόδου αλλά και στις προηγούμενες καθώς νιώθω ότι εδώ και 1-2 μήνες υπάρχει πάντα σε κάποιο κανάλι ο Παντελής Καψής. Αναρωτήθηκα κάποιες στιγμές αν αυτό τον καιρό μένει σε τροχόσπιτο για να προλαβαίνει να μετακινείται από τηλεοπτικό σταθμό σε τηλεοπτικό σταθμό.

Μπορώ να καταλάβω ότι είναι ανθρώπινα πιο εύκολο για τους δημοσιογράφους να καλούν ένα πρώην συνάδελφο τους αλλά κάπου το πράγμα κουράζει. Θυμίζω ότι αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που η Παραπολιτική διαφώνησε με την καθιέρωση του σταυρού σε μια πανελλαδική περιφέρεια στις Ευρωεκλογές καθώς η αλλαγή αυτή ήταν δεδομένο ότι θα ευνοούσε απόλυτα όσους μπορούν να εξασφαλίσουν για τον εαυτό τους άφθονο τηλεοπτικό χρόνο.

Είναι θεμιτό για τον κάθε υποψήφιο να προσπαθεί να εξασφαλίσει για τον εαυτό του το καλύτερο δυνατό αλλά αυτός είναι και ο λόγος που απαιτείται ένα σοβαρό θεσμικό πλαίσιο διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας, ώστε παιδιά και αποπαίδια των ΜΜΕ να εκκινούν από όσο το δυνατόν πιο κοινή αφετηρία τον αγώνα τους.