Πάνω από 500 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί από τις αρχές του 2013

28.5.14


Περισσότεροι από 500 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απομακρυνθεί από τις αρχές του 2013 για ποινικούς, πειθαρχικούς ή για λόγους υποβολής πλαστών δικαιολογητικών και παράνομων προσλήψεων.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σύμφωνα με το οποίο το 2013 αποχώρησαν για τους παραπάνω λόγους 220 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ στο α’ τετράμηνο του 2014 (Ιανουάριος – Απρίλιος) έχουν αποχωρήσει επίσης για τους ίδιους λόγους 304 υπάλληλοι. Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση πρόκειται για αναγκαστικές αποχωρήσεις πειθαρχικής ή ποινικής προέλευσης και για ανακλήσεις διορισμών ή καταγγελίες συμβάσεων λόγω υποβολής πλαστών δικαιολογητικών.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται, ότι τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια έχουν επιβάλλει την ποινή της οριστικής παύσης σε υπαλλήλους, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από το δημόσιο, για άκρως σοβαρά παραπτώματα και αδικήματα.

Πηγή: www.capital.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Από τη μια, είναι σίγουρα μια θετική είδηση καθώς οι άνθρωποι αυτοί φαίνεται ότι δικαιολογημένα έχασαν τη δουλειά τους. Από την άλλη όμως, γκρεμίζεται και ο μύθος περί χιλιάδων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που θα μπορούσαν άμεσα και εύκολα να απομακρυνθούν από το Δημόσιο.