Ραγκούσης για Κάννες: Ενημέρωσε ο Βενιζέλος τον Παπανδρέου για την παρέμβαση Μπαρόζο;

16.5.14


Μια ενδιαφέρουσα προβληματική για τα όσα μαθαίνουμε για το παρασκήνιο των Καννών διατύπωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον ΒΗΜΑ Fm.

Παραθέτω το χαρακτηριστικό απόσπασμα της τοποθέτησης του:

«Δεν ήμουν στις Κάννες. Αντικειμενικά, όμως, έχει προκύψει ένα πολύ σημαντικό θέμα για τον ιστορικό του μέλλοντος από το δημοσίευμα των Financial Times. Εμφανίζει τον κ. Μπαρόζο να καθοδηγεί τον κ. Βενιζέλο σε θέματα εσωτερικής λειτουργίας της κυβέρνησης. Δεν θέλω να το πιστεύω αυτό και σας το λέω ειλικρινά. 

Θεωρώ και θεωρούσα ότι από την πρώτη στιγμή ο κ. Βενιζέλος υποχρεούται να κάνει δύο εναλλακτικά πράγματα. Το πρώτο είναι να ζητήσει διά του κ. Παπανδρέου να μας διαβεβαιώσει ότι ο κ. Βενιζέλος τον ενημέρωσε γι’ αυτά που του είπε ο κ. Μπαρόζο, αν του τα έχει πει. Και το δεύτερο είναι πως αν δεν του τα έχει πει αυτά για το δημοψήφισμα που πρέπει να σκοτώσουν κοκ. οφείλει έστω και τώρα να απαιτήσει από τον κ. Μπαρόζο να διαψεύσει αυτά που λέγονται στους FT. Διαφορετικά, θα μείνει ένα πολύ σοβαρό θέμα για τη δημόσια ζωή την ελληνική και την ευρωπαϊκή, το οποίο δεν μπορεί να μείνει ως έχει. 

Δεν το διέψευσε ο κ. Μπαρόζο με τη δήλωση που έκανε και ξεπερνά κάθε όριο που δεν θέλω να φανταστώ και σας το λέω ειλικρινά, διότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κ. Μπαρόζο το επιβεβαίωσε, επειδή δεν το διέψευσε.»

Πράγματι, αυτό είναι το ζουμί της όλης υπόθεσης. Αν ο Βενιζέλος, όπως όφειλε, είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό του για την παρέμβαση Μπαρόζο, σήμερα θα μιλούσαμε μόνο για την απαράδεκτη παρέμβαση Μπαρόζο στα εσωτερικά της χώρας.

Λοιπόν, τον ενημέρωσε ή...το ξέχασε;

6 σχόλια:

 1. Είναι ανεπίτρεπτο για έναν πρώην γραμματέα, μεγαλουπουργό , πρωτοκλασάτο στέλεχος και ενός εκ των πρωτεργατών της πολιτικής της κυβέρνησης παπανδρέου να μιλάει έτσι για το κόμμα που τον ανέδειξε, μόνο και μόνο επειδή είναι εκτός πολιτικού παιχνιδιού, Καταλαβαινουμε το ζόρι του Γιάννη, η εξουσία είναι γλυκιά, τα σχέδια του πήγαν στο βρόντο αλλά ας κατανοήσει και αυτός το λόγο που ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ τον έκανε στην άκρη. Δεν έχουν πάντα οι άλλοι άδικο Γιάννη μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν μιλάει για το κόμμα έτσι για τον Βενιζέλο μιλάει. Εκτός αν νομίζετε ότι ο Βενιζέλος είναι το κόμμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εδω λέει ο γάιδαρος ( φούφουτος ) τον πετεινό κεφάλα ..
  Cοpy - paste σε ΔΟΛια κλισέ περί

  * "το κόμμα που τον ανέδειξε"
  * "διορισσμένος από τον ΓΑΠ"
  * "η εκουσία είναι γλυκιά, γιά τον Ραγκούσαρο, ή ακόμα και γιά τον ΓΑΠ"
  * "ο κόσμς του ΠΑΣΟΚ τον έκανε στην άκρη" κ.λπ.

  Ουσιαστικά λέει ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα . . .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.Έχει να μιλήσει πόσο καιρό, για τις εκλογές τπτ δεν έχει πει και τώρα βγαίνει και λέει αυτά.Αλήθεια τι κόμμα θα ψηφίσουν όλοι αυτοί?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ξεσκουφοτος16 Μαΐου 2014 - 7:01 μ.μ.

  Επι της ουσιας ομως ρε λεβεντη δε λες τιποτα. Σε αυτα που λεει ο Ραγκουσης που κατηγορει τον Βενιζελο και οχι το ΠΑΣΟΚ εχεις να μας πεις κατι??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ...ο ξεσκούφωτος16 Μαΐου 2014 - 7:06 μ.μ.

  Να δεις ρε φούφουτε πως το λένε αυτό το ...πταίσμα (ξέρεις , που Υποοικ Κυβερνήσεως σε μυστική συνεννόηση με Ξένο Παράγοντα Aνατρέπει
  ΔΟΛια τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της Χώρας) ρε πως το λένε ... πως το λένε ...α ναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ . ΚΑΘΑΡΜΑ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή