Ραγκούσης για Κάννες: Ενημέρωσε ο Βενιζέλος τον Παπανδρέου για την παρέμβαση Μπαρόζο;

16.5.14


Μια ενδιαφέρουσα προβληματική για τα όσα μαθαίνουμε για το παρασκήνιο των Καννών διατύπωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον ΒΗΜΑ Fm.

Παραθέτω το χαρακτηριστικό απόσπασμα της τοποθέτησης του:

«Δεν ήμουν στις Κάννες. Αντικειμενικά, όμως, έχει προκύψει ένα πολύ σημαντικό θέμα για τον ιστορικό του μέλλοντος από το δημοσίευμα των Financial Times. Εμφανίζει τον κ. Μπαρόζο να καθοδηγεί τον κ. Βενιζέλο σε θέματα εσωτερικής λειτουργίας της κυβέρνησης. Δεν θέλω να το πιστεύω αυτό και σας το λέω ειλικρινά. 

Θεωρώ και θεωρούσα ότι από την πρώτη στιγμή ο κ. Βενιζέλος υποχρεούται να κάνει δύο εναλλακτικά πράγματα. Το πρώτο είναι να ζητήσει διά του κ. Παπανδρέου να μας διαβεβαιώσει ότι ο κ. Βενιζέλος τον ενημέρωσε γι’ αυτά που του είπε ο κ. Μπαρόζο, αν του τα έχει πει. Και το δεύτερο είναι πως αν δεν του τα έχει πει αυτά για το δημοψήφισμα που πρέπει να σκοτώσουν κοκ. οφείλει έστω και τώρα να απαιτήσει από τον κ. Μπαρόζο να διαψεύσει αυτά που λέγονται στους FT. Διαφορετικά, θα μείνει ένα πολύ σοβαρό θέμα για τη δημόσια ζωή την ελληνική και την ευρωπαϊκή, το οποίο δεν μπορεί να μείνει ως έχει. 

Δεν το διέψευσε ο κ. Μπαρόζο με τη δήλωση που έκανε και ξεπερνά κάθε όριο που δεν θέλω να φανταστώ και σας το λέω ειλικρινά, διότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κ. Μπαρόζο το επιβεβαίωσε, επειδή δεν το διέψευσε.»

Πράγματι, αυτό είναι το ζουμί της όλης υπόθεσης. Αν ο Βενιζέλος, όπως όφειλε, είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό του για την παρέμβαση Μπαρόζο, σήμερα θα μιλούσαμε μόνο για την απαράδεκτη παρέμβαση Μπαρόζο στα εσωτερικά της χώρας.

Λοιπόν, τον ενημέρωσε ή...το ξέχασε;