Υπονομεύοντας τη Δημοκρατία στο όνομα των οικογενειών που πεινάνε

5.5.14


Με συγκεκριμένες προτάσεις φαίνεται ότι εξειδικεύει την απέχθεια του προς το ρόλο των κομμάτων στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία ο τέως τηλεαστέρας και νυν τηλεσωτήρας κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Έχοντας καταδικάσει τον λαϊκισμό από όπου κι αν προέρχεται, στο πλαίσιο μιας ακόμα τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι κακώς δόθηκε προεκλογική κρατική επιχορήγηση στα κόμματα και πρότεινε να αρνηθούν αυτά τα χρήματα και το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ που τους αναλογεί να προσφερθεί σε 15.000 οικογένειες που έχουν ανάγκη. «Την ώρα που κάποιες οικογένειες πεινάνε», δήλωσε χαρακτηριστικά, «δεν έχεις κανένα λόγο να πάρεις 7 εκατομμύρια έκτακτης κρατικής επιχορήγησης».

Δεν ξέρω τι με ενοχλεί περισσότερο. Ότι ο κ. Θεοδωράκης δεν κατανοεί ότι η επιχορήγηση στα κόμματα είναι κάτι πιο σύνθετο από μια δαπάνη ύψους 7.000.000 ευρώ; Ότι θωρεί ότι αν δίναμε 465 ευρώ σε 15.000 οικογένειες θα σταματούσαν να πεινάνε;

Ελπίζω οι σοβαροί άνθρωποι που έχει μαζέψει γύρω του ο κ. Θεοδωράκης να τον ενημερώσουν ότι είναι άλλο να μιλά κανείς για τον υπέρμετρο δανεισμό των κομμάτων ή για την υπέρμετρη κρατική επιχορήγηση τους κι άλλο να δηλώνεις ότι δεν έπρεπε να δοθεί καθόλου επιχορήγηση γιατί κάποιοι πεινάνε.

Σε εποχή μιας φοβερής κρίσης που λειτουργεί αναδιανεμητικά υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων της χώρας, η μη έκτακτη κρατική προεκλογική επιχορήγηση στα κόμματα θα αύξανε ακόμα περισσότερο την εξάρτηση τους από τη ροή του μαύρου χρήματος, εκτός κι αν κανείς πιστεύει ότι σήμερα στην Ελλάδα μπορεί ένα κόμμα να επιβιώσει μόνο από τις εισφορές των οικονομικά εξαθλιωμένων πολιτών.

Αν το Ποτάμι δεν ήταν μιντιακό προϊόν με εξασφαλισμένες άπειρες ώρες προβολής από τα ΜΜΕ, αν το Ποτάμι ήταν κανονικό δημοκρατικό κόμμα με όργανα και διαδικασίες, ίσως να γνώριζε περισσότερα για το αναγκαίο κόστος της Δημοκρατίας. Ίσως να ήταν λιγότερο δεκτικό στις συμβουλές επικοινωνιολόγων και δημοσκόπων, που αφού ταΐστηκαν από τα κόμματα, τώρα συμβουλεύουν τους πελάτες τους να πουν κάτι κόντρα στα κόμματα, «γιατί αυτά θέλει ο κόσμος».

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.

9 σχόλια:

 1. απίσυευτα βαρύς ο τίτλος του άρθρου συγκριτικά με το θπό σχολιασμό γεγονός.
  κατά τα άλλα κριτικάρεται ο λαικισμός...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανεπίκαιρος5 Μαΐου 2014 - 4:06 μ.μ.

  Μοιάζει ότι η περίπτωση σου με τις εμμονές σου έχει ξεφύγει πλέον τελείως - με φιλικούς χαιρετισμούς αποχωρώ από το κάποτε σοβαρό μπλογκ σου. Καλή συνέχεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν σας φτύνουν, ψιχαλίζει....5 Μαΐου 2014 - 4:18 μ.μ.

  O Σταύρος Θεοδωράκης κλήθηκε αδιάφορο από ποιους να δώσει τη χαριστική βολή στη μεταπολίτευση. Και το καλύτερο από όλα είναι ότι κανείς δεν πρόκειται να στεναχωρηθεί πλην βέβαια όλων αυτών που θεωρούσαν ότι το πριβέ πάρτι της θα διαρκέσει για πάντα. Έτσι είναι όλα τα ωραια καποτε τελειώνουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τους τσούζει γιατί βλέπουν κάποιον που ΓΑΠίζει να στερεί το ψωμάκι της ολικής επαναφοράς ΓΑΠ για αυτό τα γράφουν αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Θοδωράκης κάνει ό,τι κι ο Μώραλης με μια μόνο διαφορά. Τα συμφέροντα που καθοδηγούν τον Μώραλη εμφανίζονται δημόσια. Τα συμφέροντα που καθοδηγούν τον Θοδωράκη κρύβονται !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θοδωράκης το εναλλακτικό δεκανίκι της διαπλοκής Σαμαρά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. μάλιστα- οπότε η Αμερική και η Αγγλία είναι μπανανίες διότι τα κόμματα δεν πληρώνονται απο τον φορολογούμενο αλλή η Ελλάδα με την κρατική επιχορήγηση είναι μοντέλο δημοκρατίας και διαφάνειας , με αφθαρτούς πολιτικούς.


  Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το μένος των ΓΑΠικών εναντίον του Ποταμιού είναι μάλλον προιόν ζήλιας και τίποτα άλλο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ευχή και κατάρα5 Μαΐου 2014 - 5:21 μ.μ.

  Με δυό γραμμές καθάρισες! Υπόκλιση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ευχή και κατάρα5 Μαΐου 2014 - 5:30 μ.μ.

  Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Το σχόλιο του μπλόγκερ "Παραβάν" τα λέει με τον συνοπτικότερο και ευστοχότερο τρόπο. Για βοήθεια αναζητείστε το βίντεο με τον Μητσικώστα που παίρνει συνέντευξη από τον άφωνο Θεοδωράκη. Απολαύστε την άνευ όρων παράδοση του εμβρόντητου αχυράνθρωπου στο μέσης ευφυΐας χιούμορ του Μητσικώστα και κάντε αναγωγή των αντιδράσεων του σε ελαφρώς σοβαρότερα ζητήματα και τι είδους αντανακλαστικά θα δείξει το πολιτικό αυτό φυτό. Σαν να μη μας έφτανε που το 2009 ψηφίσαμε Παπανδρέου-με τον διαισθητικά γνωστό σε όλους μας δείκτη ευφυΐας του, μας προέκυψε και νέος διανοητικός του κλώνος στο πρόσωπο της τηλεπερσόνας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή