Υπονομεύοντας τη Δημοκρατία στο όνομα των οικογενειών που πεινάνε

5.5.14


Με συγκεκριμένες προτάσεις φαίνεται ότι εξειδικεύει την απέχθεια του προς το ρόλο των κομμάτων στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία ο τέως τηλεαστέρας και νυν τηλεσωτήρας κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Έχοντας καταδικάσει τον λαϊκισμό από όπου κι αν προέρχεται, στο πλαίσιο μιας ακόμα τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι κακώς δόθηκε προεκλογική κρατική επιχορήγηση στα κόμματα και πρότεινε να αρνηθούν αυτά τα χρήματα και το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ που τους αναλογεί να προσφερθεί σε 15.000 οικογένειες που έχουν ανάγκη. «Την ώρα που κάποιες οικογένειες πεινάνε», δήλωσε χαρακτηριστικά, «δεν έχεις κανένα λόγο να πάρεις 7 εκατομμύρια έκτακτης κρατικής επιχορήγησης».

Δεν ξέρω τι με ενοχλεί περισσότερο. Ότι ο κ. Θεοδωράκης δεν κατανοεί ότι η επιχορήγηση στα κόμματα είναι κάτι πιο σύνθετο από μια δαπάνη ύψους 7.000.000 ευρώ; Ότι θωρεί ότι αν δίναμε 465 ευρώ σε 15.000 οικογένειες θα σταματούσαν να πεινάνε;

Ελπίζω οι σοβαροί άνθρωποι που έχει μαζέψει γύρω του ο κ. Θεοδωράκης να τον ενημερώσουν ότι είναι άλλο να μιλά κανείς για τον υπέρμετρο δανεισμό των κομμάτων ή για την υπέρμετρη κρατική επιχορήγηση τους κι άλλο να δηλώνεις ότι δεν έπρεπε να δοθεί καθόλου επιχορήγηση γιατί κάποιοι πεινάνε.

Σε εποχή μιας φοβερής κρίσης που λειτουργεί αναδιανεμητικά υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων της χώρας, η μη έκτακτη κρατική προεκλογική επιχορήγηση στα κόμματα θα αύξανε ακόμα περισσότερο την εξάρτηση τους από τη ροή του μαύρου χρήματος, εκτός κι αν κανείς πιστεύει ότι σήμερα στην Ελλάδα μπορεί ένα κόμμα να επιβιώσει μόνο από τις εισφορές των οικονομικά εξαθλιωμένων πολιτών.

Αν το Ποτάμι δεν ήταν μιντιακό προϊόν με εξασφαλισμένες άπειρες ώρες προβολής από τα ΜΜΕ, αν το Ποτάμι ήταν κανονικό δημοκρατικό κόμμα με όργανα και διαδικασίες, ίσως να γνώριζε περισσότερα για το αναγκαίο κόστος της Δημοκρατίας. Ίσως να ήταν λιγότερο δεκτικό στις συμβουλές επικοινωνιολόγων και δημοσκόπων, που αφού ταΐστηκαν από τα κόμματα, τώρα συμβουλεύουν τους πελάτες τους να πουν κάτι κόντρα στα κόμματα, «γιατί αυτά θέλει ο κόσμος».

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.