10 λόγοι να είσαι με την Αγγλία στο Μουντιάλ

14.6.14


Έγραφα πριν για την Ιταλία, η οποία ξεκινά σήμερα τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας κόντρα στην Αγγλία. Ο Τάκης Καραγιάννης αντιπαραθέτει 10 λόγους να υποστηρίζει κανείς την παρέα του Τζέραρντ και του Λάμπαρντ.

Συγκεκριμένα:

1)Γιατί δεν μπορείς παρά να τιμήσεις τους ανθρώπους που είναι ικανοί να παίξουν στο στοίχημα ακόμη και το πόσες παρανυχίδες έχει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του Πίτερ Κράουτς. Το πρώτο ματς που «στήθηκε» ποτέ ήταν ανάμεσα στις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι από τότε οι Άγγλοι στοιχηματίζουν στις πιο περίεργες επιλογές. Κρίμα δεν είναι να πάει χαμένος τόσος κόπος; Τους αξίζει ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη. Κυρίως τις φορές που πάνε στον κουβά τα χαμένα δελτία.

2)Γιατί είναι ο πιο απενοχοποιημένος σοβινιστικά λαός, κυρίως όταν μιλάμε για το ποδόσφαιρο. Τέτοιου είδους φωτογραφίες βγαίνουν εδώ και δεκαετίες. Και θα συνεχίσουν να βγαίνουν. Ωστόσο, η κάψα αυτή κρατά 90 λεπτά. Μετά τη σβήνουν με μπύρα.



3)Γιατί ακόμη και να τους μισείς, δεν μπορείς να συγκρατήσεις το γέλιο σου όταν σκέφτεσαι πως η χώρα που γέννησε αυτό το άθλημα δεν έχει καταφέρει τίποτα στην κορυφαία διοργάνωση. Ένα τρόπαιο όλο κι όλο κι αυτό με την πιο αμφιλεγόμενη διαιτητική απόφαση που υπήρξε ποτέ.

4)Γιατί αν δεν υποστηρίξεις αυτόν που σου δίνει τη δυνατότητα να ξυπνήσεις και να φας δυο αυγά, τρία λουκάνικα και τέσσερις φέτες μπέικον για πρωινό, ποιον θα υποστηρίξεις;

5)Γιατί ο λαός που είναι ικανός να πέσει σε εθνική κατάθλιψη κάθε τέσσερα χρόνια (και κάθε δύο αν βάλεις και τα Euro μέσα) χρειάζεται τη συμπόνοια όλων μας.

6)Γιατί αν έχεις ρίξει μια ματιά στις βρετανικές tabloid εφημερίδες τη μέρα πριν και μετά από τον κάθε αγώνα έχεις κάθε λόγο να γίνεις συνδρομητής τους. Τίποτα άλλο δεν προσφέρει τόσο γέλιο.

7)Γιατί αν έχεις παρακολουθήσει αγώνα από αγγλικό ΜΜΕ καταλαβαίνεις πως τόσο καιρό, ότι έχεις δεις από τα ελληνικά κανάλια, είναι –μάλλον- άλλο εντελώς άθλημα.

8)Γιατί στο κέντρο, Λάμπαρντ και Τζέραρντ αθροίζουν μαζί 68 χρόνια. Αν ήταν Έλληνες θα ήταν ήδη συνταξιούχοι ποδοσφαιριστές με πρακτορείο ΟΠΑΠ στο όνομά τους και θα έβλεπαν τους αγώνες με ρετσίνα στο μπαλκόνι. Πάνω από το προποτζίδικο. Τιμή και δόξα στα κουράγια τους.

9)Γιατί από τους 23 παίκτες που έχει ο Χότζον στην αποστολή, οι 22 παίζουν στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο 23ος παίζει στην Σκωτία, δίπλα δηλαδή. Όταν λες εθνική ομάδα, αυτό εννοείς.

10)Γιατί στα φλιπεράδικα, την τελευταία δεκαετία του περασμένου αιώνα, θα διάλεγες είτε Βραζιλία, είτε Ιταλία, είτε Γερμανία, είτε Αγγλία. Κι ως φαν της Ισπανίας και της Αργεντινής, αναγκαστικά συμπαθώ τη λιγότερο αντιπαθητική από τις παραπάνω.