Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ παρακάμπτουν Βενιζέλο και Κουβέλη και το προσπαθούν

26.6.14


Όλο και πιο συχνές γίνονται πλέον οι επαφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς με το βλέμμα στην επόμενη μέρα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Μετά από κάποιες αρχικές επαφές, σήμερα γευμάτισαν από κοινού σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραϊτης, Συμεών Κεδίκογλου  και Νίκος Σηφουνάκης και οι βουλευτές Γιάννης Πανούσης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Θωμάς Ψύρρας και Νίκης Φούντα από τη Δημοκρατική Αριστερά. Δικαιολογημένα απόντες ήταν ο Κώστας Τριαντάφυλλος και Γιώργος Κυρίτσης λόγω υποχρεώσεων.

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται με σεβασμό στα δυο κοινοβουλευτικά κόμματα από τα οποία προέρχονται οι βουλευτές αλλά ταυτόχρονα διεξάγονται χωρίς την ευλογία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι έχουν ήδη αποτύχει πολλάκις στην ένωση του χώρου.

Μαθαίνω επίσης ότι γίνεται μια πραγματική προσπάθεια διαμόρφωσης ενός αμιγώς πολιτικού πλαισίου συνεννόησης σε αντίθεση με εγχειρήματα τύπου Ελίας που βασικό στοιχείο τους ήταν η διανομή της εξουσίας και των διαφόρων αξιωμάτων.

Μακάρι να προκύψει στο τέλος κάτι καλό προς μια αληθινά σοσιαλιστική και δημοκρατική κατεύθυνση.