Ίμασται ώλη αγράματη

6.6.14


Παρατηρώ ότι προσφάτως υπάρχει μια προσπάθεια ανάδειξης του Σπύρου Λυκούδη σε βασικό παράγοντα της Κεντροαριστεράς από συγκεκριμένους κύκλους, κάτι που ομολογώ ότι με εκπλήσσει καθώς δεν είχα αντιληφθεί ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής διαθέτει κάποιο ιδιαίτερο πολιτικό βάρος.

Δεν έχω προσωπική άποψη για τον κ. Λυκούδη, πολλοί κοινοί γνωστοί μας υποστηρίζουν ότι είναι ένας σοβαρός άνθρωπος. Δεν έχω λόγο να αμφιβάλω, εξάλλου έχει αποδειχθεί ότι δεν αποτελεί καν προϋπόθεση το να είσαι σοβαρός άνθρωπος για να πρωταγωνιστείς στην ελληνική Κεντροαριστερά.

Σήμερα, δέχθηκε κάποιου είδους κριτική από τον Πάνο Σκουρλέτη του ΣΥΡΙΖΑ και διαβάζω ότι η απάντηση του ήταν η εξής: O Σκουρλέτης είναι αγράμματος. Δεν ξέρει τι λέει. Θα έλθει η γη ανάποδα αν κρίνει ο Σκουρλέτης εμένα.

Μπορεί να μην γνώριζα ότι ο κ. Λυκούδης είναι κάποιος τόσο σπουδαίος που μπορεί να επιλέγει ποιοι θα τον κρίνουν αλλά σίγουρα γνώριζα ότι η Ανανεωτική Αριστερά διέθετε μια μακρά παράδοση ήθους στον δημόσιο διάλογο η οποία και τη διαχώριζε συχνά από εγχειρήματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι νόμιζα τουλάχιστον. Μπορεί να κάνω λάθος, μπορεί να είμαι κι εγώ αγράμματος. Μπορεί να γυρίσει η γη ανάποδα τώρα που κρίνω τον κ. Λυκούδη...