Μπράβο Πύρρο αλλά...

5.6.14


Ο Πύρρος Δήμας έδειξε χθες στη Βουλή ότι ο ίδιος προσωπικά δεν νιώθει τον παραμικρό φόβο από τους τραμπουκισμούς του κάθε ψευτόμαγκα της Χρυσής Αυγής, κερδίζοντας τον σεβασμό των δημοκρατικών πολιτών της Ελλάδας.

Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Δήμας έγραψε στο Facebook:

Δεν φοβάμαι κανέναν και καμια απειλή. Γιαυτό είμαι στη Βουλή για να μη φοβάται κανένας έλληνας και κανένα ελληνόπουλο. Μεγάλωσα σ'ένα καθεστώς που ο φόβος καλλιεργούνταν συστηματικά. Εμαθα από μικρός να τον αντιμετωπίζω και να μην του κρύβομαι. Κι όσο για τη λάσπη από τους χρυσαυγίτες -που ήδη άρχισα να δέχομαι στο διαδίκτυο-, είναι για μένα παράσημα. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν είναι υποκειμενική και ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ δεν ζυγίζεται. Καλό βράδυ...

Με όλο τον σεβασμό, εμένα η φράση «είμαι στη Βουλή για να μην φοβάται κανένας Έλληνας», δεν μου λέει απολύτως τίποτα, πόσο μάλλον όταν διατυπώνεται από ένα πρόσωπο για το οποίο όλοι οι Έλληνες είχαν ξεχάσει εντελώς ότι είναι βουλευτής.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνουμε πιο αύστηροι έναντι όλων, δεν αρκεί ο ετεροπροσδιορισμός με τη Χρυσή Αυγή για να είναι κανείς καλός βουλευτής/πολιτικός.