Να μην χαθεί το κεκτημένο της εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση

3.6.14


Όπως είχε γράψει η Παραπολιτική ήδη πριν από τις Ευρωεκλογές, το σχέδιο παραμονής του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ περνά μέσα από την αόριστη εξαγγελία ενός ιδρυτικού συνεδρίου, κάποτε το φθινόπωρο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος της Κυριακής, ο εθνικός μας Αντιπρόεδρος έδωσε μια απάντηση-χρησμό σχετικά με το ποιος και πως θα αποφασίσει για την ηγεσία της νέας παράταξης. Παραθέτω το συγκεκριμένο απόσπασμα:

-Η ηγεσία της παράταξης θα είναι ηγεσία ΠΑΣΟΚ; Δηλαδή εσείς;

Δεν αναλαμβάνω πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους εμένα και το ρόλο μου. Ποτέ δεν έχω προτάξει κάτι τέτοιο. Τα κριτήρια που ισχύουν για όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της ηγεσίας, είναι η επίτευξη των εθνικών στόχων και η διασφάλιση της δυναμικής της παράταξης, ώστε να παίξει το ρόλο που της αξίζει στα πολιτικά πράγματα του μέλλοντος.

Πολλοί θεώρησαν ότι με τη συγκεκριμένη απάντηση, ο Βενιζέλος έδειξε ότι προτίθεται να εγκαταλείψει τη διαδικασία εκλογής του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ από τη βάση και να πάει στη λύση της εκλογής του αρχηγού της παράταξης μέσα από τους διαδρόμους ενός ελεγχόμενου συνεδρίου.

Ελπίζω να μην ζήσουμε ακόμα ένα τέτοιο πισωγύρισμα στο βωμό της επιβίωσης όσων χρειάζονται ένα συρρικνωμένο ΠΑΣΟΚ για να υπάρχουν.