Ο Ant1 χαρακτηρίζει «συνδικαλιστικό μεσαίωνα» τη διεκδίκηση δεδουλευμένων από ξενοδοχοϋπαλλήλους της Κέρκυρας

24.6.14


Μαύρες σελίδες προπαγάνδας συνεχίζει να γράφει ο Αnt1 καθώς μετά από τα τρομοκρατικά προεκλογικά δελτία ειδήσεων, προχωρά ένα βήμα παραπέρα με ρεπορτάζ κομμένα και ραμμένα στα μέτρα περίεργων «αφεντικών».

Στο site του τηλεοπτικού σταθμού αναρτήθηκε στις 21 Ιουνίου μια είδηση με τον τίτλο «Συνδικαλιστικός μεσαίωνας στην Κέρκυρα εν μέσω τουριστικής περιόδου» η οποία αναφέρει:

Να καταδικάσουν την προσπάθεια, ενός δημοφιλή προορισμού, της Κέρκυρας, στον τουριστικό πρωταθλητισμό, προσπαθούν οι εργατοπατέρες του νησιού. Μέσα από έναν δεκάλογο, ζητούν από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να θέσουν σε εφαρμογή τον συνδικαλιστικό μεσαίωνα κόντρα στον εργασιακό που καταγγέλλουν.

«Να ζητήσουν να πάρουν τα κλειδιά (σ.σ. των ξενοδοχείων). Διότι όλα αυτά που ζητάνε και με όλα αυτά που φέρνουν, δεν θέλουν τίποτα άλλο, να καταστρέψουν την ιδιοκτησία. Έχουν διαθέσει τη ζωή τους και τα χρήματά τους, για να έχουν αυτοί οι κύριοι απασχόληση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Κέρκυρας, Παναγιώτης Μπράμος στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τις δέκα… εντολές οι εργαζόμενοι στα τουριστικά καταλύματα και τα ξενοδοχεία, πρέπει να καρφώνουν στο σωματείο, τους προϊσταμένους τους. Να γίνουν πληροφοριοδότες για οτιδήποτε αφορά στη λειτουργία του ξενοδοχείου για να βγαίνει και το απεργιακό πρόγραμμα. Να σταμπάρουν συγκεκριμένες περιπτώσεις συναδέλφων τους  για να την πληρώνουν με το νόμισμα που τους αξίζει. Και πριν από όλα αυτά να δουλεύουν χαλαρά.

«Έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Αλλά δεν επιτρέπεται να στρέφεται ο αγώνας εναντίον των τουριστών. Διότι ένας τέτοιος αγώνας είναι εναντίον των τουριστών», ανέφερε επίσης στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Μπρεντάνος.(...)

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, γίνεται αναφορά σε έναν δεκάλογο διεκδικήσεων από την πλευρά των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού χωρίς όμως αυτός να παρατίθεται προς ενημέρωση των αναγνωστών.

Ψάξαμε και βρήκαμε τον επίμαχο δεκάλογο και να μερικά από όσα αναφέρει:

-Να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα μέχρι και τον Ιούνιο.
-Να καταθέσουν ακυρωμένες τις ατομικές συμβάσεις στα γραφεία του Συνδέσμου.
-Να καταβάλουν τις διαφορές μεταξύ ατομικής σύμβασης και της συλλογικής σύμβασης
-Να σταματήσουν οι ασκούμενοι να καταλαμβάνουν θέση εργασίας εργαζομένου
-Να εφαρμόσουν τα διαλείμματα με τη σχετική προσφορά καφέ και φαγητού 
-Να γίνει σύσταση σε όσα στελέχη δείχνουν αντεργατικές συμπεριφορές.

Με λίγα λόγια, έχουμε φτάσει στο σημείο να ακούμε από τα συστημικά ΜΜΕ αυτής της χώρας ότι αποτελεί «εργασιακό μεσαίωνα» το να διεκδικείς δεδουλευμένα, ασφαλιστικά δικαιώματα και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, με το πρόσθετο μάλιστα επιχείρημα ότι βλάπτεις την τουριστική ανάπτυξη της χώρας!

Έχουμε τρελαθεί τελείως.