Όταν η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά μας κάνει να πιστεύουμε τη Χρυσή Αυγή

4.6.14


Δεν με αφορά το σημερινό show των Χρυσαυγιτών μέσα και έξω από τη Βουλή αλλά δυστυχώς πιάνω τον εαυτό μου να παίρνει πολύ στα σοβαρά τα όσα κατήγγειλαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της για τη σχέση τους με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι η επαφή του με τον Τάκη Μπαλτάκο ήταν διαρκής και...διαχρονική, καθώς ανέφερε ότι τον γνώρισε πριν από δεκαετίες σε εθνικιστικούς κύκλους. Δήλωσε επίσης ότι συνομιλούσε και με τον Γιώργο Μουρούτη, διευθυντή του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, κάτι που ισχυρίστηκε ότι μπορεί να αποδειχθεί κι από το κινητό του τηλέφωνο που κατασχέθηκε από την Αντιτρομοκρατική.

Ο Χρήστος Παππάς υποστήριξε ότι σε τυχαία συνάντησή τους ο Άδωνις Γεωργιάδης του είπε ότι «εμείς οι δύο πρέπει να τα πούμε, εσύ είσαι λογικός» και του εκμυστηρεύτηκε ότι αν είχε έφηβο γιο θα προτιμούσε αυτός να είναι χρυσαυγίτης, παρά ΣΥΡΙΖΑίος και κομμουνιστής. Αναφέρθηκε επίσης ονομαστικά στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όπως και τους Πάνο Παναγιωτόπουλο και Κωνσταντίνο Τσιάρα, ενώ αναφέρθηκε σε προσωπικό ενδιαφέρον ακόμα και του πρωθυπουργού για τον ίδιο μέσω κοινού γνωστού τους.

Λυπάμαι πολύ αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι τα όσα καταγγέλει η Χρυσή Αυγή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, παρά τις όποιες σχετικές διαψεύσεις. Υπάρχει το video Μπαλτάκου, γνωρίζουμε όλοι πια ήταν πορεία του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά και της παρέας του τις τελευταίες δεκαετίες. 

Γνωρίζω ότι οποιαδήποτε μορφή «δικαίωσης» των δολοφόνων νεοναζί είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία μας αλλά έχω πια πειστεί ότι πίσω από πολλά κοστούμια της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά κρύβονται πολιτικοί που δεν έχουν καθόλου διαφορετικά πιστεύω από αυτά των Χρυσαυγιτών.

Οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για την εμφάνιση αλλά κυρίως για την εδραίωση της Χρυσής Αυγής στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι τεράστιες και πια μπορούν εύκολα να αποδειχθούν. Θλίβομαι που η Κεντροαριστερά κι ό,τι απέμεινε από την αστική Κεντροδεξιά ανέχονται ακόμα  τον Αντώνη Σαμαρά και τους ακροδεξιούς συνεργάτες του. Η Ιστορία θα είναι σκληρή μαζί τους.