Όταν ο Βασίλης Οικονόμου ύψωνε αντιμνημονιακά πανό στη Βουλή τονίζοντας ότι «ούτε τα τανκς θα τους σώσουν»

7.6.14


Έγραφα χθες για την απίθανη πορεία του κ. Βασίλη Οικονόμου στην πολιτική ζωή του τόπου και λίγες ώρες μετά διαπίστωσα με χαρά ότι το Mega Channel δεν σταματά ποτέ να επιβραβεύει πολιτικούς άνδρες ενός τέτοιου διαμετρήματος.

Mιας και λοιπόν η μαγική συσκευή της τηλεόρασης βάζει πια τον συγκεκριμένο άνθρωπο στα σπίτια μας με τον μανδύα του υπεύθυνου πολιτικού, αποφάσισα να ξοδέψω αρκετές ώρες από τη ζωή μου για να μάθω περισσότερα γι' αυτόν.

Τα αποτελέσματα της ενδελεχούς μου έρευνας είναι σπουδαία. Απολαύστε τα:

-Στις 6 Μαΐου του 2010 δεν ψηφίζει το 1ο Μνημόνιο και διαγράφεται από τον Γιώργο Παπανδρέου. Στη δήλωση του αναφέρει:

(...)εκφράζω με την ψήφο μου την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι τα επερχόμενα μέτρα που επιβλήθηκαν από μηχανισμούς που συμμετείχαν ενεργά στην κατακρήμνιση της ελληνικής οικονομίας ή ανέχτηκαν σιωπηρώς τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας, ζητούν σήμερα από τον ελληνικό λαό να δεχτεί την μετατροπή της Ελλάδας σε μια τριτοκοσμική χώρα. (...)

-Στις 16 Μαΐου του 2010 αποκαλύπτει σε συνέντευξη του ότι «τα συμφέροντα πιέζουν για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», εγκωμιάζει την Αριστερά για τη στάση της έναντι στο Μνημόνιο και δηλώνει ότι η Γερμανία οφείλει 1 τρισεκατομμύριο ευρώ από τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα.


-Τον Απρίλιο του 2011 μαζί με τον Γιάννη Δημαρά τον κόμμα «Άρμα Πολιτών» και στις διάφορες συνεντεύξεις του τονίζει ότι οι βουλευτές που ενδιαφέρονται να το στηρίξουν, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους έναντι του Μνημονίου.


-Τον Μάιο του 2011, υψώνουν μαζί με τον Γιάννη Δημαρά το παρακάτω πανό έξω από τη Βουλή. Το σχετικό ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος εδώ.


-Στις 17 Ιουνίου του 2011 δηλώνει σε συνέντευξη του:

Δυστυχώς δικαιώνεται η θέση που είχαμε τον Μάιο του 2010 εγώ, ο Γιάννης Δημαράς και η Σοφία Σακοράφα, ότι δηλαδή το Μνημόνιο ούτε «βγαίνει», ούτε αποτελεί λύση και κυρίως είναι καταστροφικό για τον ελληνικό λαό. Το μόνο που άλλαξε είναι, ότι όλοι πλέον είναι συνένοχοι στην κυβέρνηση του κ Παπανδρέου για το δράμα της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας μας.  

-Από το βήμα της Βουλής, στις 21 Ιουνίου του 2011 ζητά συντακτική Βουλή και δηλώνει προφητικά ότι δεν αξίζει κανένας σεβασμός σε όποιον δεν τηρεί τον λόγο του ενώ καταγγέλλει ακόμα και την όποια συζήτηση συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ:

Ερχόμαστε στον τραγέλαφο των τελευταίων ημερών και ωρών. Ο κ. Παπανδρέου να εκλιπαρεί τον κ. Σαμαρά να κάνουν συγκυβέρνηση. Πότε πήρε τέτοια εντολή ο κ. Παπανδρέου για να σώσει την πατρίδα διά του κ. Σαμαρά; Τουλάχιστον όταν εμείς οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το 2009 πηγαίναμε στις γειτονιές και ζητούσαμε την ψήφο επ ουδενί λόγο δεν συζητούσαμε τέτοια πράγματα.

Η «σωτηρία της πατρίδας» λοιπόν σας φέρνει στη δυσάρεστη θέση να κάνετε αυτές τις πολιτικές πιρουέτες. Νομίζετε ότι δεν σας παρακολουθεί κανένας. Άλλαξαν οι εποχές και οι καιροί. Σας παρακολουθούν όλοι. Γι' αυτό σας ανταμείβουν σήμερα με αυτές τις τραγικές επιδόσεις στις μετρήσεις. Να είστε σίγουροι ότι θα ηγηθείτε ως μοιραίοι της πανωλεθρίας, όχι μόνο της εκλογικής, αλλά και της πολιτικής, αυτού του ιστορικού κινήματος. Όταν όμως, καταγραφεί αυτή η ιστορική ήττα που έρχεται -την οδηγείτε- τότε θα είναι αργά. Τότε μην τολμήσετε και ψελλίσετε λόγια μετάνοιας. Δεν θα έχετε καμία δικαιολογία.

Έχουμε λοιπόν, τους αγανακτισμένους πολίτες, έχουμε και τους αγανακτισμένους Βουλευτές, τους Βουλευτές, οι οποίοι αγανακτούν έξω ερχόμενοι από το περιστύλιο μέσα στην κύρια Αίθουσα και γενόμενοι στην κύρια Αίθουσα, τα αρνάκια της κυβερνητικής πολιτικής. Λοιπόν, ουδέν σέβας εις αυτούς οι οποίοι δεν τιμούν το λόγο τους. Ουδέν σέβας!

-Πάλι από το βήμα της Βουλή, στις 28 Ιουνίου του 2011 τονίζει ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο κι ότι ούτε τα τανκς θα σώσουν την κυβέρνηση:

Εμείς, σαν Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, λέμε το εξής: Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ακούει τα εκβιαστικά διλήμματα που του θέτει η κυβέρνηση. Εμείς πιστεύουμε ότι η ανατροπή του μνημονίου, η αναδιάρθρωση του δημόσιου εξωτερικού χρέους και η ανασυγκρότηση της πατρίδας είναι οι τρεις προτάσεις, οι οποίες μπορούν να δώσουν λύσεις για το μέλλον της πατρίδας, ένα μέλλον το οποίο να μην είναι υποταγμένο στις επιταγές της τρόικας και των ξένων πολιτικών οι οποίες δεν εξυπηρετούν το λαό, αλλά μόνο τους δανειστές. Και όσον αφορά τα εκβιαστικά διλήμματα αυτών, οι οποίοι τα γονίδιά τους τρέχουν μακριά, ούτε τα τανκς δεν θα τους σώσουν.

Καλώς να τον δεχθούν οι Μπίστηδες στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη των ονείρων τους.