Όθωνας: Προϋπόθεση η αλλαγή ηγεσίας για να πάει παρακάτω το ΠΑΣΟΚ

6.6.14


Αυξάνονται και πληθαίνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ζητούν ανοιχτά και χωρίς αστερίσκους την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μπας και σωθεί οτιδήποτε κι αν σώζεται πια.

Με παρέμβαση του που φιλοξενείται στην εφημερίδα Έθνος, ο πρώην υπουργός Μανώλης Όθωνας αναφέρει χαρακτηριστικά:

Το γεγονός ότι εγχείρημα της «Ελιάς» πέρασε οριακά τον πήχη των δημοσκοπήσεων σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι πολίτες μας είπαν «Καλά το πάτε. Προσδεθείτε στις θέσεις σας». Το αντίθετο. Όσο μεγάλο και αν είναι το χαλί που επιχειρούν να υφάνουν, «ευφυείς» τακτικισμοί και επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν μπορεί να κρύψει τα μεγάλα προβλήματα του χώρου. Ένα από αυτά είναι το πρόβλημα ηγεσίας. Πρόβλημα που προφανώς δεν είναι το μόνο αλλά η επίλυση του αποτελεί προϋπόθεση για να πάμε παρακάτω.

Αποτελεί μεγάλη πρόκληση και ευθύνη να υπάρξει μια νέα συλλογικότητα που θα εκφράσει τον προοδευτικό δημοκρατικό κόσμο, και θα στηρίξει τη χώρα και τους θεσμούς. Το εγχείρημα αυτό απαιτεί υπερβάσεις που φαίνεται ότι ξεπερνούν τους πρωταγωνιστές της τελευταίας πολιτικής περιόδου. Που δείχνουν να μην κατανοούν ότι η πολιτική ζωή θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτούς. Γι’ αυτό και θα τους ξεπεράσει.

Όλο το κείμενο εδώ.