Συμεών Κεδίκογλου: Δεν είναι αυτοσκοπός η υπουργική καρέκλα ούτε αντάλλαγμα για να μην γίνεται κριτική (video)

7.6.14


Συνεχίζεται η μάχη συγκεκριμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ να αποδείξουν στα ΜΜΕ ότι δεν είναι...ελέφαντες με τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου να τονίζει ότι όλα όσα είπε για τον Ευάγγελο Βενιζέλο προκύπτουν αυτονόητα από την ίδια την πραγματικότητα.

Ο νεαρός υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι για τον ίδιο δεν αποτελεί αυτοσκοπό η υπουργική καρέκλα και ότι δεν αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή στην κυβέρνηση ως κάποιου τύπου αντάλλαγμα για να μην ασκεί κριτική.

9 σχόλια:

 1. ευχή και κατάρα7 Ιουνίου 2014 - 7:08 μ.μ.

  Ετοιμάζεται ανασχηματισμός πάντως και τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει μια δήλωση τέτοια να έχει τις εντελώς δικές της ιδιότητες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μου μοιάζει ακατανόητο για ποιο λόγο να θέλει σήμερα εχέφρων άνθρωπος υπουργείο, στο οποίο το πιθανότερο είναι ότι θα παραμείνει μερικούς μήνες, μόνο. Κατά τα άλλα η κριτική Λοβέδου στον προϋπολογισμό του 2014 ήταν, παραδόξως, σωστή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Από τους καλύτερους νέους πολιτικούς μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγώ μιλάω για το δημοψήφισμα.Να σου θυμίσω λοιπόν ότι στο πρωθυπουργικοκεντρικό πολίτευμά μας,για να γίνει δημοψήφισμα πρέπει να πάρει έγκριση από τη βουλή.Όμως τότε η κυβέρνηση έπεφτε.Η Καϊλή,η Αποστολάκη και οι άλλες καλτσοδέτες του Ευάγγελου είχαν αποσύρει την στήριξή τους στην κυβέρνηση.Ο Γιώργος δεν είχε την πλειοψηφία πλέον στην βουλή για να περάσει την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.Όσο για το άλλο που λες ότι την κοπάνισε,είμαι σίγουρος ότι τότε θα τον κατηγορούσες ότι είναι γαντζωμένος στην καρέκλα,όπως έκανε όλο το σύστημα.Το σημείο που φτάνεις να υποστηρίξεις ως και τον Καραμανλή που χρεοκόπησε και κατέκλεψε τη χώρα μαζί με τη συμμορία του,το θεωρώ απλά κατάντημα,οπότε δεν το σχολιάζω περισσότερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ8 Ιουνίου 2014 - 9:13 μ.μ.

  ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ Κάθε τυφλός βλέπει ότι ο κ Πυρρος Δημας, είναι αλβανός, Και από τη στιγμή που είναι αλβανος ο άνθρωπος ...τιμή του και καμάρι του. Για φανταστείτε ΚΑΦΡΟΙ να φάτε καμιά μήνυση αν τον πείτε Ελληνα για προσβολή τιμής και συκοφαντική δυσφήμηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι θα παραμείνουν μερικούς μήνες μόνο στην κυβέρνηση.Βαρδινογιάννης,Μπόμπολας,Ψυχάρης,Αλαφούζος,μαζί και με τους τραπεζίτες,θα δώσουν τα ρέστα τους για να κρατήσουν πάνω,Σαμαρά και Βενιζέλο.Πολύ φοβάμαι ότι θα αργήσουν πολύ οι εκλογές και ότι αυτό το πανίσχυρο ντόπιο σύστημα διαπλοκής,θα μας κάνει για άλλη μια φορά επίδειξη δύναμης,όπως έκανε και το 2011,με την ανατροπή Παπανδρέου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ευχή και κατάρα8 Ιουνίου 2014 - 10:57 μ.μ.

  Απαντάω σε όλους: να θυμίσω ότι την ίδια ακριβώς περίοδο ο Θαπατέρο-που αντιμετώπιζε κι αυτός ανάλογης υφής πρόβλημα-και παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος και διενήργησε εκλογές και παρέδωσε την κομματική εξουσία σε άλλο με εσωκκοματικές διαδικασίες και δεν τόριξε στη κλαούρα και το σπαργμό και το κόμμα του αν και ο μεγάλος ηττημένος εκείνων των εκλογών δεν πλήρωσε το δυσβάσταχτο κόστος που πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ με τις άφρονες και υστερικές αλλά και αστεία μελοδραματικές κορώνες του δυναστικού γυιού. Λοιπόν ας τ'αφ'ησετε αυτά τα παλαβά από τη μια να δικαιολογείτε το δημοψ'ηφισμα και από την άλλη να σιχτιρίζετε τις εκλογές. Οι εκλογές σε τέτοιες περιπτώσεις λειτουργούν ΠΑΝΤΑ εκτονωτικά. Είναι η ασφαλέστερη δικλείδα της κοινωνικής εκτόνωσης. Αλλά προφανέστατα για τον Παπανδρέου θα σήμαινε οριστική και αμετάκλητη και φυσικά σαφέστατη πολιτική καταδίκη. Και αυτό, σαν τυπικός φυγόμαχος που πάντα ήταν, ήθελε εξάπαντος να το αποφύγει. Μόνο γι'αυτό το λόγο επέλεξε την παρανοϊκή ατραπό του απονενοημένου δημοψηφίσματος. Αλλά σε τέτοιες στιγμές ένα δημοψήφισμα δεν είναι απλά η μπάλα στην εξέδρα αλλά και λειτουργεί εκβιαστικά και αφόρητα διλημματικά σε βάρος του λαού, που καλέιται σύνθετες αποφάσεις να τις διαχειριστεί ο ίδιος με απαράδεκτες απλουστεύσεις τύπου ΝΑΙ ή ΟΧΙ, ενώ στη πραγματικότητα το πρόβλημα είχε τόσες πτυχές που ήθελαν ξεχωριστή διαχείριση η κάθε μια.


  Η ολη συμοπεριφορά του Παπανδρέου τον Οκτώβρη του 2011 θα μείνει στην πολιτική ιστορία όχι μόνο της Ελλάδας σαν κλασσικό παράδειγμα επιπόλαιου ηγέτη, γατζωμένου στο θρόνο του και που κάνει τις πιο αδέξιες σπασμωδικές κινήσεις, χωρίς να μετράει το κόστος και τις συνέπειες των 'αφρονων επιλογών του.


  Και τέλος, σταματείστε επιτέλους αυτές τις ανόητες επικλήσεις στις σεξιστικές ραστσιστικές καλτσοδέτες. Δεν κολακεύουν αυτόν που έτσι τις επικαλείται και καταλάβετε επιτέλους ότι ένας αληθινός ηγέτης με κύρος και επιβολή είναι στις κρίσιμες ώρες που θα δείξει αν έχει αυτή την ακτινοβολία ώστε ακόμη και λυμένες καλτσοδέτες να συγκρατεί. Ο άνθρωπος σας δεν το είχε το ηγετικό χάρισμα και την ώρα που όφειλε να επιβληθεί αντίθετα όλα έγιναν σκορποχώρι. Ακόμη και οι πιο έμπιστοι του-ασφαλώς αναφέρομαι στον Ραγκούση και τον Παμπούκη-τον εγκατέλειπαν. Προφανώς ούτε καν αυτούς δεν μπορούσε να εμπνεύσει εκείνες τις δύσκολες ώρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο μόνος σκοπός που έχει μια τέτοια δήλωση,είναι να ξεβρωμίσει το κόμμα από τον Βενιζέλο και όλους τους κλέφτες εκσυγχρονιστές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αντιφατικός και παραληρηματικός για ακόμη μια φορά.Πάντως πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσεις αν την κοπάνισε ή αν ήταν γαντζωμένος στο θρόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή