Τα απλά μαθηματικά της Φώφης

2.6.14



Δεν υπήρξα ποτέ ο μεγαλύτερος πολιτικός θαυμαστής της Φώφης Γεννηματά αλλά βρίσκω πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου την κριτική που κάποιους της ασκούν για τα όσα δήλωσε για την Ελιά σε συνέντευξη της στη Realnews.

Τι είπε κ. Γεννηματά; Τίποτα παραπάνω από τα προφανή:

Η ΕΛΙΑ δεν κατάφερε με τον τρόπο που υλοποιήθηκε το εγχείρημα, να αναπτύξει δυναμική και να εκφράσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.  Δεν συμβιβάζομαι με το 8% της ΕΛΙΑΣ ποσοστό που κατά τη γνώμη μου οφείλεται στη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ. Με λίγα λόγια αυτό το ποσοστό είναι από το DNA του ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί κανείς να κατηγορήσει την κ. Γεννηματά για πολλά, όπως για παράδειγμα και η ίδια δεν αντιστάθηκε στις μεθοδεύσεις Βενιζέλου υπέρ της Ελιάς και εκφράστηκε μόνο κατόπιν εορτής για αυτό που πάει να γίνει. Μπορεί κανείς να τη χρεώσει ότι γενικά ανέχεται και κατά το παρελθόν στήριξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το να την κρίνεις όμως επειδή διαπίστωσε απλώς το προφανές για το 8% της Ελιάς, είναι κάτι που με ξεπερνά, αν και δεν με εκπλήσσει από τη στιγμή που άνοιξαν ξανά οι πόρτες της δημοκρατικής παράταξης για κάθε λογής Μπίστηδες.