Δεν αρκεί η αποχώρηση Πελεγρίνη για καλύτερες μέρες στο ΕΚΠΑ

15.7.14


Ο πρόεδρος του τμήματος της Νομικής Σχολής της Αθήνας κ. Θόδωρος Φορτσάκης εκλέχθηκε πριν από λίγες μέρες στη θέση του πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τη 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να αντικαταστήσει τον Θεοδόση Πελεγρίνη.

Ο κ. Φορτσάκης είναι τυχερός καθώς διαδέχεται ίσως τον χειρότερο πρύτανη στην ιστορία του ιδρύματος και ο πήχης γι' αυτόν είναι εκ των πραγμάτων πολύ χαμηλά, κάτι που ελπίζω να μην αποδειχθεί καταστροφικό για το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διαθέτοντας προσωπική γνώμη για τη θητεία του κ. Φορτσάκη στην προεδρία της Νομικής, εκτιμώ ότι  θα πρέπει άμεσα να απεγκλωβιστεί από τη λογική των ίσων αποστάσεων και του χαμηλότερου δυνατού «πολιτικού κόστους» καθώς για να αντιμετωπιστεί το χάλι του Πανεπιστημίου Αθηνών θα χρειαστούν τολμηρές αποφάσεις.

Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω τον κίνδυνο της «ιδρυματοποίησης» στο κτήριο της Πρυτανείας καθώς τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, ένας πρύτανης για να μπορέσει να τα καταφέρει, θα πρέπει να ζει μέσα στην καθημερινότητα των τμημάτων που διοικεί. Άλλο να σου λένε «δεν υπάρχουν καθαρίστριες» κι άλλο να βλέπεις από μόνο σου τη βρώμα και να αντιλαμβάνεσαι άμεσα την κατάντια.

Τέλος, το Παρίσι είναι μια πράγματι όμορφη πόλη αλλά η έδρα του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η...Αθήνα.