Φοβερή πρόταση Παπαχελά: Να νομιμοποιήσουμε το μαύρο χρήμα πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ

7.7.14


Ένα μακρόσυρτο «Αααααααααχ» μου βγήκε αυθόρμητα διαβάζοντας το χθεσινό editorial του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή της Κυριακής, καθώς για ακόμα μια φορά θυμήθηκα την ποιότητα της αστικής τάξης της χώρας μας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο διευθυντής της Καθημερινής υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή σελίδας «με ρεαλισμό» και να προσφερθούν όσα κίνητρα χρειάζονται σε ανθρώπους που διατηρούν «μαύρο ή γκρίζο» χρήμα εκτός Ελλάδας.

Τονίζει μάλιστα ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιστρέψουν στη χώρα μέχρι και 100 δισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι εντελώς απίθανο, ακόμα κι αν υποσχεθούμε στα διάφορα λαμόγια που τζόγαραν στην αποτυχία της χώρας ότι θα τα παρασημοφορήσουμε στο Σύνταγμα.

Το ακόμα πιο ωραίο είναι ότι ο κ. Παπαχελάς σπεύδει να ερμηνεύσει μια πιθανή αποτυχία της πρότασης του ως αποτέλεσμα μιας πιθανής εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Το ερώτημα είναι το εξής: θα πάρει κάποιος την απόφαση για κάτι τέτοιο, αν υποψιάζεται ότι κάποια στιγμή σύντομα μπορεί να προκύψει μία νέα κυβέρνηση που θα ακυρώσει την όποια νομοθεσία και θα αρχίσει να κυνηγάει όσους θα έχουν δηλώσει τα χρήματά τους εκτός Ελλάδος; 

Φαντάζεστε να είμαστε τόσο άτυχοι ως χώρα και να μας προκύψει καμιά κυβέρνηση που θα αρχίσει να κυνηγάει όσους έχουν χρήματα στο εξωτερικό χωρίς να μπορούν να τα δικαιολογήσουν; Λέτε να μας βρει τέτοιο κακό και να μην προλάβουν οι έντιμοι αυτοί άνθρωποι να ξεπλύνουν τα λεφτά τους;