Γιακουμάτος: Δεν είναι ώρα ακόμα να παρέμβουμε για τις τιμές

2.7.14


Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε για τη μείωση των τιμών:

Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παζλ. Το θέμα είναι ότι πρέπει να επέμβουμε καίρια όπου πρέπει. Είμαστε στο στάδιο που έχει γίνει μια επιτροπή και λειτουργεί ο τηλεφωνικός αριθμός 1520, όπου ο καταναλωτής μπορεί να καταγγείλει την ακρίβεια σε κάποιο κατάστημα. Καταγράφουμε όλα αυτά τα στοιχεία, βλέπουμε τις τιμές και θα έρθει η ώρα να επέμβουμε. Δεν είναι ώρα ακόμα... Κάθε μέρα γίνεται αξιολόγηση. 

Τι κάθεσαι λοιπόν; Σήκωσε το τηλέφωνο σου, κάλεσε το υπουργείο και πείσε τον Γεράσιμο τον Γιακουμάτο ότι πρέπει να παρέμβει για τις τιμές. Έτσι δεν γίνεται παντού στην Ευρώπη;

7 σχόλια:

 1. Τέτοιου είδους βίαιες επιθέσεις δεν μπορεί να είναι αποδεκτές στη δημοκρατία. Η πολιτική διαμάχη δεν μπορεί να διεξάγεται με τέτοια μέσα, αλλά με το διάλογο και τα επιχειρήματα. Εκτός δε αυτού, τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Ενδείκνυνται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση εκ μέρους της ΝΔ. Από εκει και πέρα δεν σημαίνει ότι όποιος είναι θύμα μιας τέτοιας πράξης έχει και δίκιο σ' αυτά που λέει. Προσωπικά θεωρώ πολλές από τις απόψεις του κατά βάθος αντιδημοκρατικές και διαφωνώ στα περισσότερα απ' όσα λέει. Ωστόσο αυτό είναι αδιάφορο, γιατί ακόμα και οι αντιδημοκρατικές απόψεις δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με ακόμα πιο αντιδημοκρατικές πράξεις, αλλά με ειρηνικά μέσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν περιμένει από άλλους να τον πληρώνουν για 25-30 χρόνια αλλά από το ασφαλιστικό του ταμείο στο οποίο για 35 χρόνια πλήρωνε εισφορές και το οποίο όφειλε τις εισφορές αυτές να τις επενδύει με τέτοιο τρόπο ώστε τα χρήματα αυτά να είναι σε πρώτη φάση ασφαλή και έπειτα να αυξάνονται. Δε καταλαβαίνω γιατί συμφωνείς με την άποψη ότι πρέπει να πεθαίνουμε ως εργαζόμενοι στα 67 και τα 70 δηλαδή. Δεν έχουμε δικαίωμα να χαρούμε και 10 χρόνια ζωής. Το ότι ο μ.ο. προσδόκιμου ηλικίας αυξάνεται δε σημαίνει κάτι γιατί οι άνθρωποι απλά διατηρούνται στη ζωή τεχνικώς με φάρμακα και δεν είναι σε θέση να απολαύσουν πραγματικά την ζωή. Αν περάσεις τα 65 πάει... απλά περιμένεις να πεθάνεις. Εσύ δηλαδή θες να δουλεύεις μέχρι τα 67 σου ; και να έχεις στην καλύτερη 10 με 15 χρόνια ακόμα απλής επιβίωσης...Και αν χτύπα ξύλο φύγεις νωρίτερα από τη ζωή ; τότε τι γίνεται με τις εισφορές σου ; συγνώμη ήσουν άτυχος και πλήρωνες μια ζωή τζάμπα. 35 χρόνια δουλειάς είναι υπεραρκετά για να μαζευτούν εισφορές ώστε να παίρνεις την έτσι κι αλλιώς πενιχρή σύνταξη που θα πάρεις για τα εναπομείναντα 20 χρόνια της ζωής σου ...ξεκινάς στα 22-24 και τελείωνεις στα 57-59...πριν εξηνταρίσεις να ζήσεις και 5 χρόνια ελεύθερος και σχετικά δυνατός ρε αδερφέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το πολιτικό σύστημα μετά τις τόσες λεκτικές καταδίκες της πολιτικής βίας, τώρα άρχισε και τη μικροκομματική εκμετάλευση της.
  Και ο παραπολιτικός κάνει πολύ καλά που στηλιτεύει αυτό το γεγονός, σε πείσμα των, φιλελεύθερων υποτίθεται, τραμπούκων που το αντικομμουνιστικό τους μένος τους έχει καταντήσει το θλιβερό παρακολούθημα των κλεπτοκρατών.
  Μια εξευγενισμένη έκδοση χρυσαγιτών που δε θα κραυγάσουν 'τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά', αλλά θα συνεναίσουν (έστω σιωπώντας) σε ενα ενδεχόμενο άνοιγμα των νησιών, που αποδεδειγμένα είχε βοηθήσει στη 'μη διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της χώρας' σε χρόνια εξίσου δύσκολα με τα σημερινά για την άρχουσα τάξη.
  Τη διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της χώρας επικαλείται και η κυβέρνηση κάθε φορά που θέλει να απαγορεύσει μια πορεία.
  Πορεία από αυτές (που μαζί με τις απεργίες) θα ήθελαν πολύ να καταργήσουν οι φιλελεύθεροι φίλοι μας, αλλά και πάλι ντρέπονται και δε μας το λένε τόσο ωμά οσο οι χρυσαυγίτες.
  Το οθωμανοβαλκανικό μόρφωμα λατινοαμερικανοποιείται, και η βία σε διάφορες μορφές θα κτυπά την πόρτα ολο και περισσότερων ανθρώπων, με μοναδικά θύματα την κουτσή δημοκρατία μας και την ηδη περιορισμένη ελευθερία της έκφρασης.
  Δυστυχώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα μας πεις κάτι και για την ενοικίαση της βίλας Ραγκούση (και το αντίτιμο βεβαίως)???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εντάξει δεν πειράζει που δεν το πέρασες μην ενοχλήσουμε και τους χορηγούς...!! Μου φτάνει που τα διαβάζεις εσύ ω αντικειμενικέ σχολιαστή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Ας είναι κι έτσι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ποιοι επαίσχυντοι πασόκοι απαρτίζουν τον Σύριζα; Ο Μητρόπουλος, ο Κουρουπλής και η Σακοράφα;
  γιατί εγώ τον Χρυσοχοΐδη, τον Μπένυ, τη Φώφη, τη Διαμαντοπούλου, τον Παπουτσή στην κυβέρνηση ή γύρω από αυτήν τους βλέπω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή