Η γελοιότητα ενός ηγέτη δεν καθιστά γελοία τη συζήτηση περί ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

2.7.14


Νομίζω ότι υπάρχει μια παρανόηση στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη διαφορά μεταξύ ενός συγκεκριμένου ηγέτη της παράταξης και συνολικά του ζητήματος της ηγεσίας.

Θέλω να πιστεύω ότι κάπου από τα πολλά παιχνίδια με τις λέξεις του χαρισματικά αποτυχημένου Ευάγγελου Βενιζέλου όλοι έχουν μπερδευτεί. Χθες, ο Ηγεμών του 8% δήλωσε:

Θα μου επιτρέψετε εδώ να πω ότι στο πλαίσιο τόσο σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τη χώρα, την κοινωνία, τους πολίτες, το λαό, την παράταξη, είναι γελοία η συζήτηση περί ηγεσίας. Είναι προκλητική και ανιστόρητη η εξίσωση προσώπων με τελείως διαφορετική στάση, τελείως διαφορετική αίσθηση ευθύνης και τελείως διαφορετικό πολιτικό αποτέλεσμα, ή θα έλεγα πολιτική αποτελεσματικότητα.

Ας μου συγχωρέσετε και ένα προσωπικό τόνο. Όλη η συζήτηση αυτή είναι βαθιά προσβλητική και για μένα. Τη διαδρομή μου, τις δύσκολες επιλογές που έχω κάνει, το κόστος που έχω αναλάβει, με κορυφαίο κόστος τη συστηματική διαστροφή της πραγματικής μας εικόνας μέσα από ένα καταιγισμό επιθέσεων, λόγω του ρόλου που μας έλαχε μέσα στην ιστορική συγκυρία, αλλά αυτά έχουμε μπροστά μας καιρό, εάν μας επιτρέψει η τύχη και ο Θεός να τα λύσουμε.

Είναι προφανές ότι έχει γίνει κάποιο λάθος στην απόδοση της κατηγορίας περί γελοιότητας. Ελπίζω σύντομα να διορθωθεί και να πάνε οι γελοίοι σπίτι τους (ή όπου τελικά καταλήξουν).