Μια ιδέα για το νέο όνομα του ΠΑΣΟΚ, αν δεν πετύχει ούτε το «Δημοκρατική Παράταξη»

8.7.14


Ολοκληρώνω την τριλογία των τοποθετήσεων μου για τα νέα βαφτίσια του ΠΑΣΟΚ με μια συγκεκριμένη πρόταση, καθώς δεν μου αρέσει να ασκώ κριτική χωρίς να έχω κάτι να προτείνω.

Αν δεν πετύχει ούτε το «Δημοκρατική Παράταξη» με το οποίο αντικαθίσταται το «Ελιά», υπάρχει ένα ακόμα όνομα που αξίζει κανείς να δώσει ακόμα μια ευκαιρία σε αυτό της «Πολιτικής Άνοιξης».

Πρόκειται για μια δοκιμασμένη λύση, προσαρμοσμένη στα νέα εκλογικά μεγέθη του κόμματος η οποία και εκφράζει με τρόπο λιτό αλλά σαφή και το πνεύμα ευρύτερων συνεργασιών που απαιτεί η νέα εποχή.

Στο νέο σχήμα μπορεί να προβλεφθεί και θέση αντιπροέδρου την οποία και θα κατέχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος παράλληλα με αυτήν του προέδρου συμβολίζοντας την ενότητα του χώρου, δίχως ηγεμονισμούς.

12 σχόλια:

 1. Πέστε ό,τι θέλετε. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στον αρχηγό της Πολιτικής Άνοιξης υπέβαλε την παραίτηση του ο Γιώργος Παπανδρέου, κάτι που σημαίνει ότι σαν παράταξη την υπολήπτονταν περισσότερο από όσο εσείς θέλετε να την υποτιμάτε. Εξάλλου εκ των πραγμάτων είναι σταθμός στο βιογραφικό του Σαμαρά η Πολιτική Άνοιξη άρα μακροπρόθεσμα δεν μπαίνει στο παθητικό του βιογραφικού του. Μακάρι ο Παπανδρέου να μπορούσε να κάνει κι αυτός μια Πολιτική Άνοιξη αλλά είναι τα έτοιμα το δυνατό του στοιχείο και όχι τα αποκτημένα με προσπάθεια και αγώνα-που περιλαμβάνει και τις ψυχοδυναμωτικές ήττες, που ο Παπανδρέου ποτέ δεν ήθελε να τις εισπράξει προσωπικά αλλά τις έστελνε σε 'άλλους να τις διαχειριστούν, ο ίδιος προτιμώντας τη φυγή από τα στενάχωρα ζόρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις καλά τους ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!! Να κάνεις υπομονή ! Ο Γ.Α.Παπανδρέου δεν ανήκει στο Ο.ΚΑ.ΔΗ.ΠΑ (ομάδα καταστροφής δημοκρατικής παράταξης) το οποίο θέλουν να το μετ εξελίξουν σε κόμμα.Πάντως η ανάλυσή σου με έχει αφήσει άφωνο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νωρίς σε έπιασε η κλιμακτήριος, Παραπολιτική και παλιμπαιδίζεις, κάνοντας χιούμορ 5ήμερης εκδρομής 3ης Λυκείου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Με στεναχωρεί που έχασε ο Λοβέρδος την συν-προεδρία. Τουλάχιστον πρόλαβε και πήρε το υπουργείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η πολιτική άνοιξη δεν υπήρξε ποτέ αξιωματική αντιπολίτευση!
  Τον Σαμαρά τον μάζεψε ο Καραμανλής για να διεκδικήσει τον τίτλο του προέδρου σε κόμμα με το όνομα ΝΔ.
  Τώρα έχει γίνει αντικείμενο εκβιασμού ενός άλλου αποστάτη και υπονομευτή που δεν έχει προηγούμενο!
  Όμοιος ομοίω αεί πελάζει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η προδοσία αλλάζει συνεχώς πρόσωπα!
  Μοιάζει με την λερναία ύδρα! Κόβεις ένα κεφάλι και βγαίνει άλλο!
  Ποιός θα βάλει τέρμα στον κατήφορο, στην γελοιότητα και την παραφροσύνη;
  Ο Κορλεόνε της Χαριλάου Τρικούπη!!!
  Νονός Νο 1, Νονός Νο 2 και έπεται συνέχεια!
  Τέλος δεν έχει ο ουρανός,
  αρχή δεν έχει η δύση.
  Τέλος δεν έχει ο καημός ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τι κανεις ευχη και καταρα;Καλα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Να δούμε πότε θα βγάλουν το τατου "συριζαίος" οι όψιμοι! Πριν από τους παλιούς σίγουρα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. A! Δεν γνωρίζω καλά ΤΟΥΣ Παπανδρέου! Γιατί καλέ; Λειτουργούν σαν ομάδα κρούσης όλες οι γενιές μαζί; Αν αυτό δεν είναι ομολογία ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ τότε τι άλλο είναι; Αλλά επειδή συμβαίνει να ξέρω πολύ καλά τον τελευταίο απόγονο της δυναστείας και ύστατο σε δυναστικό επίπεδο-άλλον δεν θα ξανάχει η φαμίλια αυτή-ένα σού λέω: μη φας από Παπανδρέου: ούτε γλαρόσουπα ναξιώτικη-εκεί παραθερίζει τώρα ο κοπανατζής-μην περιμένεις πια από αυτόν. Του τελειώσαν τα έτοιμα του καημένου και για να ξαναρχίσει να φτιάχνει καινούργια δεν στέργει-δεν είναι από αυτή τη πάστα άνθρωπος: άλλο Ανδρέας Παπανδρέου με τσαγανό και ψυχή και άλλο Γιώργος με το ραχατλίκι του και στάχτη και μπούρμπερη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Έχει πάθει μπούκωμα ! Μην ανησυχείς,ευτυχώς όμως είναι μαλακό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εμείς οι βενιζελορουφιάνοι/νες, έχουμε στο αίμα μας το τραβεστιλίκι και τον δοσιλογισμό ... μπορείς να με λές και Ευάγγελο τον Μέgα ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Το να τραμπουκίζετε κράζοντας και ελεεινολογώντας ΄'εναν συμπλόγκερ σας σας κάνει ασυναγώνιστους Ρέλους του διαδικτύου αλλά ταυτόχρονα σας εκθέτει και ανεπανόρθωτα, γιατί αφήνετε την επιχειρηματολογία του-που είναι ένα καλό ψυχογράφημα του νοσηρού δυναστικού γόνου-αναπάντητη. Φυσικά δεν περιμένει κανείς περισσότερα από σας. Τραμπουκάκια είστε, εντυπώσεις θέλετε να δημιουργήσετε. Θέλει και μια πνευματική σκευή το άθλημα του μπλόγκινγκ και οι οπαδοί του Παπανδρέου-κατ'εικόνα και ομοίωση του αστοιχείωτου ηγέτη και ινδάλματος τους-ίσως και εργοδότη τους-είναι οι τελευταίοι οι καημένοι που θα μπορούσαν να την έχουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή