Φρίκη από τις σκηνές σταδιακής εγκαθίδρυσης του χαλιφάτου των τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή

14.8.14


Ανατριχιαστικές είναι οι σκηνές που έχει καταγράψει ο φακός του αμερικανικού Vice στα άδυτα των τζιχαντιστών που προελαύνουν στο Ιράκ και στη Συρία, όπως φαίνεται από τα υπόλοιπα 4 μέρη του σχετικού ρεπορτάζ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Θυμηθείτε το 1ο μέρος εδώ.

Στο 2ο μέρος, οι τζιχαντιστές περιγράφουν τον τρόπο που στρατολογούν ανήλικα παιδιά στον πόλεμο εναντίων των «απίστων» ενώ μπορείτε να δείτε και σκηνές από μια εκδήλωση προπαγάνδας στο κέντρο μιας πόλης που έχουν κατακτήσει στη Συρία.


Στο 3ο μέρος, σκηνές από τη ζωή απλών ανθρώπων δείχνουν πως του επιβάλλεται η Σαρία στην καθημερινότητα τους, μέχρι και με την περιπολία τζιχαντιστών στους δρόμους που κάνουν συστάσεις σχεδόν για τα πάντα.


Στο 4ο μέρος, ο δημοσιογραφικός φακός καταγράφει την απονομή δικαιοσύνης υπό το καθεστώς της Σαρίας αλλά και τη σκληρή αντιμετώπιση των χριστιανών ή και ακόμα μουσουλμάνων διαφορετικού δόγματος.


Στο 5ο μέρος, οι τζιχαντιστές καταργούν τα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιράκ εγκαθιστώντας το δικό τους χαλιφάτο:

22 σχόλια:

 1. ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ,
  ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ!!
  ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΙΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΕ;
  ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΑΤΕ ΣΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΓΑΤΕ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ;
  ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΙΟ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣΕ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
  ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η Ε.Ε. ΤΑ ΖΗΤΑΕΙ ΠΙΣΩ, ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ;
  ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ...Η ΚΟΥΚΚΙΝΟΥΛΣ ΕΚΑΝΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΩΣΗΕ ΑΓΡΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤ. ΛΑΡΙΣΑΣ; ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ;
  ΑΝΤΕ ΡΑ ΧΑΘΕΙΣ ΜΠΑΓΛΑΜΑ, ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλη εκείνη η μυθολογία του Παπανδρεϊσμού έχει πια-δίκαια νομίζω-απαξιωθεί. Δεν υπήρχε κανένας Ανένδοτος από τη στιγμή που υπήρξε συνέργεια του Γέρου Παπανδρέου με τη Βασιλική Αυλή. Το ένα τρίτο-τουλάχιστον!-των βουλευτών της Ε.Κ. ήταν ορκισμένοι φιλοβασιλικοί. Οι καμαρίλα της Φρειδερίκης έγιναν βουλευτές της Ε.Κ.


  Ποτέ οι Παπανδρέου-ΟΛΟΙ!-δεν εξέπεμψαν ήθος και συνέπεια. Και μόνο ότι ο Γέρος Παπανδρέου για να διασωθεί πολιτικά μπήκε στο Συναγερμό του Παπάγου-με την υπόδειξη του Παλατιού-δηλαδή της αληθινά πιο σκληροπυρηνικής δεξιάς που είχε ποτέ η Ελλάδα, αυτό τα λέει όλα.


  Ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου, πληθωρικά χαρισματικός αναμφισβήτητα και αν είχε πολιτικό ήθος θα γινόταν συναρπαστικά χρήσιμος για τον τόπο του, υπήρξε η επιτομή του καιροσκοπισμού. Τα μεγάλα στρατηγικής βαρύτητας σφάλματα του πληρώνουμε με τα μνημόνια και τις οικονομικές κατοχές, αφού είναι αυτός που με τον αλόγιστο δανεισμό δέσμευσε τη χώρα μόνο και μόνο για τη μεσοβραχυπρόθεσμη απόλαυση εκλογικών νικών.


  Υ.Γ. Θα μού μείνει η απορία: πώς με την ηγεσία Γιώργου Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ βγήκε καταχρεωμένο και από την άλλη το ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου μοιάζει να περνά μια απίστευτη οικονομική άνθιση και να οργανώνει ένα σωρό εκδηλώσεις-νομίζω ότι χρηματοδότησε και τη Σύμη. Σε καιρούς μνημονίων κιόλας ε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πόσους βλάκες σε θέσεις ευθύνης μπορεί να αντέξει, επιτέλους, αυτή η χώρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. χαχαχαχαχα
  να είσαι καλά, ειδικά εκεί που γράφεις ότι το παλάτι στήριζε Παπανδρέου ήσουν απίθανος... Τον στήριζαν από το 1963 ή μήπως και νωρίτερα αλλά για να μη γίνει αντιληπτή η στήριξή τους είχαν διορίσει τον Καραμανλή για πρωθυπουργό το 1955; Ή μήπως γι αυτό το παλάτι οργάνωσε και την αποστασία του 1965; Για να καλύψουν τη στήριξη στον Παπανδρέου;;;;; Τον άφησαν με τα χίλια ζόρια μόνο για 2 χρόνια πρωθυπουργό για να μην αποκαλυφθεί η σχεση τους;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Προσεχε θα πνιγεις απο τα αντερα σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ενας αχταρμας ειναι στο κεφαλι σου φιλε .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Χαχαχα! Νάσαι καλά! Μ'αρέσει ότι για σένα η Ιστορία των Παπανδρέου ξεκινάει από κάθε φορά που διαφωνούσαν με τους Γλύξμπουργκ. Ξεχνάς όμως ότι ξεκινούσαν συμφωνώντας και αλληλοϋποστηριζόμενοι. Έτσι ξεκίνησαν και οι σχέσεις με τον Καραμανλή αλλά στο τέλος τον άδειασαν όταν υπέβαλε πρόταση αλλαγής του Συντάγματος και περιορισμού των εξουσιών του Στέμματος-κάτι που ο κουτοπόνηρος Γέρος Παπανδρέου ΠΟΤΕ΄δεν διανοήθηκε να προτείνει ΟΥΤΕ καν μετά την αποστασία-που δεν είναι καν αποστασία αλλά απόσυρση των συνεργαζόμενων με την ΕΚ βουλευτών του Στέμματος, προφανώς για λόγους που τα δύο συμβαλλόμενα μέρη-Παλάτι και Παπανδρέου- ήξεραν αλλά δεν ομολογούσαν. Οι μύθοι πέφτουν, τα παραμύθια αποκαλύπτονται. Την Ιστορία πια δεν τη γράφουν πια οι δυναστείες κατά το συμφεροντολογικό τους δοκούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μάλιστα, δηλαδή πριν τον Παπανδρέου, λες ότι ο Καραμανλής ήταν ευνοούμενός τους, αλλά υποστηρίζεις και ότι ο Παπανδρέου δεν ήταν ευνοημένος από το 1963, αλλά από παλιότερα. Άρα θα ήταν πριν τον Καραμανλή... Επομένως, ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν ευνοούμενος του παλατιού, ας πούμε το 1952-55, γι αυτό και ανάγκασαν τον Παπάγο να τον βάλει στο κόμμα του, μετά ο ευνοούμενος έγινε ο Καραμανλής, μετά όμως ξανάγινε άνθρωπος του παλατιού ο Παπανδρέου. Από πότε; Από το 1961; Ανένδοτος δεν υπήρξε όπως λες, οπότε μια δικαιολογία ήταν για να ρίξουν τον νόμιμα εκλεγμένο Καραμανλή; Δηλαδή, δεν ισχύει αυτό που ξέρουμε, ότι ο Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές με βία και νοθεία και ο Παπανδρέου ξεκινησε αγωνα για δίκαιες εκλογές, αλλά ότι ο Καραμανλής νίκησε νόμιμα και το παλάτι για να τον ξεφορτωθεί και να φέρει τον άνθρωπό τους,Παπανδρέου, στην εξουσία, οργάνωσε όλη αυτη την ιστορία για να ανατρέψει τον Καραμανλή;


  Αφού ούτε αποστασία έγινε... Ναι, απλά αποσύρθηκαν οι φιλοβασιλικοί... κι έτυχε να φύγουν σε 3 δόσεις, ή όσες χρειαζόντουσαν κατά σύμπτωση μέχρι να πέσει η κυβέρνηση και κατά σύμπτωση οι αποσυρθέντες στήριξαν άλλη κυβέρνηση μέσα από την ίδια Βουλή (χωρίς εκλογές) ... Ε, ναι, αυτό δε λέγεται αποστασία...


  Γράψε εσύ την Ιστορία και διαφώτισέ μας!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ευχή και κατάρα συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο όπως βλέπω.Για ό,τι έγινε πριν το 2009 φταίει ο Ανδρέας.Για ό,τι έγινε μετά το 2009 φταίει ο Γιώργος.Δηλαδή φταίει ο Ανδρέας που ήταν πρωθυπουργός το 1995,για τη χρεοκοπία το 2010!!!15 ολόκληρα χρόνια μετά!!!Κυβέρνησε 8 χρόνια ο Σημίτης,άλλα 6 χρόνια ο Καραμανλής,αλλά η ευθύνη ανήκει στον Ανδρέα.Λες και δεν υπήρξε Τσουκάτος,ούτε χρηματιστήριο,ούτε Siemens(αλήθεια φταίνε οι Παπανδρέου που το έσκασε σαν κύριος ο Χριστοφοράκος;).Λες και δεν χαρίστηκαν ολυμπιακά ακίνητα στον Εφραίμ,ούτε χάθηκαν δις € από τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω των δομημένων ομολόγων.Σύμφωνα με την αρρωστημένη «λογική» σου,ευχή και κατάρα,φταίει για όλα ο Ανδρέας και ο Γιώργος.Σε παραπέμπω λοιπόν να πατήσεις στο Youtube Σαμαράς 1987.Εκεί θα δεις τον Σαμαρά,δεξί χέρι τότε του Μητσοτάκη,να μιλάει στη Βουλή και να κατηγορεί τον Ανδρέα για λιτότητα.Το 1987!!!Άνοιξε τα ματάκια σου,άνοιξε τα αυτάκια σου,άνοιξε το τυφλωμένο από εμπάθεια μυαλουδάκι σου και απόλαυσε τον Ευάγγελο Σαμαρά να γελοιοποιεί την θεωρία ότι ο Ανδρέας άδειασε τα ταμεία τη δεκαετία του '80,όταν η ΝουΔου τον κατηγορούσε για λιτότητα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Περιμένουμε και το δεύτερο μέρος: από την Αλλαγή στο Καστελόριζο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κάτι «ξέχασες» όμως.Μια λεπτομέρεια.Πριν το Καστελόριζο προηγήθηκε η εξαετής επανίδρυση του κράτους.Τότε που καταργήθηκε το ΣΔΟΕ σεμνά και ταπεινά.Τότε που το ΑΣΕΠ ακυρώθηκε στην πράξη,με την γαλάζια συνέντευξη,σεμνά και ταπεινά.Τότε που διορίζαμε αγροφύλακες,σεμνά και ταπεινά.Τότε που διορίζαμε στα stage,σεμνά και ταπεινά.Τότε που καταργήθηκε η λίστα φαρμάκων και δεν υπήρχε ηλεκτρονική συνταγογράφηση με αποτέλεσμα η Ελλάδα των 10.000.000 να δαπανά για φάρμακα όσα η Ισπανία των 60.000.000 κατοίκων.Κι αυτό φυσικά έγινε σεμνά και ταπεινά.Τότε που το κράτος χρηματοδοτούσε τις αποσύρσεις των αυτοκινήτων.Σεμνά και ταπεινά πλήρωνε ο προϋπολογισμός για να δώσουμε το παλιό μας αμάξι και να αγοράσουμε καινούργιο(Opel,VW,κτλ).Η πλούσια Ελλάδα χρηματοδοτούσε τις φτωχές γερμανικές και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.Άρα λοιπόν σεμνέ και ταπεινέ Δημοκράτη,σαν βγεις στον πηγαιμό για το Καστελόριζο,πέρνα πρώτα από τη Ραφήνα να δεις αν έρχομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Της μητέρας σου σίγουρα θα δείξει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Τώρα βρίσκομαι στη Σοφοκλέους και κινούμαι προς Ολυμπιακό Στάδιο. Στο ενδιάμεσο θα κάνω και μια στάση να φωτογραφηθώ στο C4I του ΓΑΠ και άμα λάχει θα περάσω και από κανένα ΚΥΣΕΑ. 20 χρόνια ΠΑΣΟΚ και άλλα τόσα ΝΔ κι εσύ κόλλησες στα 6 του χοντρού. 2014 έχουμε και πάμε για 2015 και η ζωή συνεχίζεται και χωρίς Παπανδρεϊκό. Αρκετά δεν κυβέρνησαν τα τελευταία 70 χρόνια? Να κυβερνήσει και κανένας άλλος. Να ανοίξει το επάγγελμα αδερφέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Είσαι ό,τι πρέπει νάναι ένας δημοκράτης: χρυσόστομος!-(όχι από εκείνους τους Χρυσόστομους με το καλιμαύχι)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Με αυτό το κείμενο, η ευχή και κατάρα (ανώνυμος) έδειξε
  όλο το βούρκο που κρύβει μέσα της, αλλά και το ποιόν του ανθρώπου, που εκπροσωπεί και λιβανίζει καθημερινά με θεμιτό και αθέμιτο τρόπο!!
  Ο άνθρωπος αυτός ηγείται του κόμματος που ίδρυσαν
  όλοι αυτοί που με τόση ασχήμια βρίζονται και απαξιώνονται με παραχάραξη της ιστορίας !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Πως συνεχίζεται αυτή η ζωή όμως δεν μας είπες!!
  Αλλά χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Θα έχει της μαμάς σου σίγουρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Φίλε μου εδώ μιλάμε για πολιτική. Καμιά εμπάθεια για τα πρόσωπα σαν πρόσωπα, που μπορεί λόγω του ευάλωτου και προβληματικού ψυχισμού τους να μας είναι ακόμη και συμπαθή. Αλλά η πολιτική υπηρετεί το λαό και δεν είναι ψυχοθεραπεία ή χόμπυ για αργόσχολους κληρονόμους-άρα δεν τους υπηρετεί αυτούς και δεν ασχολείται με τα όποια προβλήματα νομίζουν ότι έχουν και μας υπαινίσσονται την απαίτηση τους να τα συμμεριστούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Με τον ίδιο τρόπο που συνεχίστηκε μετά την μικρασιατική καταστροφή. Με τη διαφορά ότι τότε έγιναν 6 εκτελέσεις για τα μάτια. Ενώ εδώ οι πρωταίτιοι σουλατσάρουν στα νησιά του Αιγαίου και κάνουν πλάκα μαζί μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Βέβαια! μετά από αυτές της μητέρας σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Οι ύβρεις σου συνεχίζονται με χυδαιότατο τρόπο. Ως ειδικός ψυχίατρος και ψυχαναλυτής (πέρα από την ιδιότητά σου ως νομικός) προβαίνεις σε ομαδική διάγνωση ψυχιατρικού προβλήματος της οικογενείας που χρησιμοποιεί την πολιτική ως θεραπευτικό μέσον. Το πρόβλημα των εμμονών και του ψυχαναγκασμού σου έχει τονισθεί και σε παρελθόντα σχόλια. Μάλλον εσύ χρειάζεσαι ψυχίατρο για θεραπευτική υποστήριξη και όχι πολιτική ως μέσον εκτόνωσης. Αυτή δεν θεραπεύει αλλά επιδεινώνει το πρόβλημά σου !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Α τόσο τραγικά!!
  Δηλαδή οι υπαίτιοι της καταστροφής είναι εν δράσει!!!
  Ασκούν εξουσία!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή