Μια υπόκλιση στο μεγαλείο του λαϊκισμού του Αλέξη Τσίπρα

25.8.14


Ο Αλέξης ο Τσίπρας, ο άνθρωπος που είδε τον Αντώνη Σαμαρά να γίνεται πρωθυπουργός και ανθρώπινα αναρωτήθηκε «γιατί να μην γίνω κι εγώ» παραχώρησε χθες μια συνέντευξη στη Realnews, παραδίδοντας για ακόμα μια φορά μαθήματα λαϊκισμού προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Στην ίδια συνέντευξη ταυτόχρονα:

1. Έκλεισε το μάτι στους καραμανλικούς.

-Να σας ρωτήσω για τη σχέση σας με τον Κώστα Καραμανλή; Γιατί τον ξεχωρίζετε από τον Αντώνη Σαμαρά; Και θα μπορούσατε να τον προτείνετε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν κερδίσετε τις εκλογές;

Η ονοματολογία για τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν έχει αυτή τη στιγμή κανένα νόημα. Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, ο καθένας ξεχωρίζει από το βίο και την πολιτεία του. Και φυσικά από τις απόψεις που πρεσβεύει και τη πολιτική που υπηρετεί. Αυτό όμως δεν μας οδηγεί να πιστεύουμε ότι όλοι όσοι υποστηρίζουν την ίδια πολιτική είναι ίδιοι, ή το κάνουν με τα ίδια μέσα.

2. Έκλεισε το μάτι στους νοσταλγούς του Ανδρέα Παπανδρέου.

-Σε λίγες μέρες το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει τα 40 χρόνια της 3ης του Σεπτέμβρη με ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

Δεν έχω κανένα σχόλιο, μόνο ένα ερωτηματικό: Τι θα έλεγε άραγε ο Ανδρέας Παπανδρέου αν ζούσε;

3. Έκλεισε το μάτι στους «νοικοκυραίους» με τσιτάτα τύπου Κοέλιο για το Άγιο Όρος.

-Το ακούσατε φαντάζομαι: τι γύρευε ένας αριστερός στο Άγιο Όρος;

Το Άγιον Όρος είναι αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι της παράδοσης, του πολιτισμού, της Ιστορίας μας. Της πατρίδας, αλλά και του κόσμου. Και ως τέτοιο παραμένει ανοιχτό σε όλους όσοι κατανοούν την αγωνία των ανθρώπων, την πορεία τους από το σκοτάδι προς το φως, από τους δρόμους που ο καθένας διαλέγει. 

Το παλικάρι δεν παίζεται. Μεγάλος ριζοσπάστης...