Το ΚΚΕ διατηρεί ανέπαφες τις παλαιολιθικές αντιλήψεις του περί ομοφυλοφιλίας

29.8.14


Στον απόηχο του tweet του Νικολόπουλου περί...πουσταριών, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του κόμματος του κατά της αναγνώρισης του δικαιώματος των ομοφυλοφίλων να ζουν όπως θέλουν.

Το θέμα ανέδειξε το Mao.gr και η ακριβής δήλωση του κ. Κουτσούμπα είναι η εξής:

(...)Εμείς συμφωνούμε να μην υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να ζήσουν μαζί, αυτό θεωρούμε ότι είναι προσωπική υπόθεση. Δεν είναι δημόσια και ούτε πρέπει να γίνει και με τέτοια νομοθετική ρύθμιση όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι άλλο ζήτημα η οικογένεια, τα ετερόφυλα ζευγάρια που μπορεί να κάνουν οικογένεια, γιατί μετά ανοίγει ένας δρόμος που αφορά το παιδί, το πώς μεγαλώνει, τα πρότυπα που έχει. Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα. Όμως θα πρέπει να διώκονται όσοι συμπεριφέρονται ρατσιστικά όχι μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά σε οποιονδήποτε ανήμπορο ή που έχει μια ιδιαιτερότητα.

-Θα συμφωνήσετε σ’ αυτό που ακούγεται για τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί;

Δε συμφωνούμε μ’ αυτήν τη θέση.

Οι συγκεκριμένες θέσεις του ΚΚΕ δεν είναι καινούριες, απλώς έτυχε να διατυπωθούν ξανά μετά από καιρό με αφορμή το περίφημο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ελπίζω κάποιοι να συνειδητοποιήσουν ακόμα και τώρα πόσο κωμική είναι η αντίληψη ότι το συγκεκριμένο κόμμα ανήκει στις «προοδευτικές» δυνάμεις.

24 σχόλια:

 1. Βρίσκομαι στην εντελώς αμήχανη θέση να συμφωνήσω 100% με το ΚΚΕ σ'αυτό το θέμα. Προφανώς μια τέτοια ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ άποψη προλαβαίνει γελοιότητες τύπου Σεργουλόπουλου. Οι ομοφυλόφιλοι τα έχουν πια σχεδόν όλα-ακόμη και παραλλαγμένο Άγιο Όρος-τη Μύκονο-άσε που και το Άγιο 'Ορος δικό τους μπορεί νάναι κι αυτό ;-). Τα τέκνα δεν είναι για φάγωμα σαν τα τεκνά. Δεν θα επιβάλλουν οι τριχωτές σουσουράδες της μιντιοκρατίας το τρόπο ζωής τους και στη ζωή της κοινωνίας. Αν είναι μάγκες να κάνουν παιδιά μεταξύ τους, ας το κάνουν. Αν δεν μπορούν ας κάτσουν στ'αβγά τους. Κανείς δεν θα τους παρεξηγήσει γι'αυτό όπως δεν τους παρεξηγεί που η φύση δεν τους επιτρέπει και να πετάνε, να μηρυκάζουν τη τροφή τους ή να αφήνουν στους αγρούς κάθε άνοιξη το φιδίσιο τους δέρμα που ασφαλώς δεν έχουν. Η Φύση δεν μπορεί να υποκλιθεί στις αλαζονικές απαιτήσεις τους ούτε καν με το νόμο των ανθρώπων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η συγκρότηση του είναι ακραιφνώς χρυσαυγίτικη. Ασφαλώς και έχει δικαίωμα να έχει άποψη και δη αντίθετη για το θέμα της ομοφυλοφιλίας και θα την ακούγαμε αν διατυπωνόταν με σοβαρότητα. Αλλά ο ελεεινός τρόπος-η τελευταία του εκλογική ελπίδα ίσως οι σαλταρισμένοι παιδοβούβαλοι της Χρυσής Αυγής-ακυρώνει την όποια απόπειρα-έθεσε ένα ζήτημα "γκέι ατζέντας" που σαν διατύπωση δεν είναι αδιάφορη αλλά δυστυχώς-αν και αναμενόμενο απ'το ποιον του άνδρα-τόκαψε με την προστυχιά του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πραγματικά γελοίο σχόλιο. Είναι στη φύση των ομοφυλόφιλων η ομοφυλοφιλία. Δεύτερον, τι σχέση έχει η σεξουαλική προτίμηση με το πως μεγαλώνουν τα παιδιά. Αυτά χρειάζονται αγάπη και προστασία. Δεν είμαι ομοφυλόφιλος άλλά αυτό δεν είναι κατεπιλογή μου. Απλά έτυχε. Η κοινωνία δεν είναι έξω από τα μέλη της. Ούτε οι σεξουαλικές προτιμήσεις την αφορούν. Ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Όσο για τα παιδιά, οι κανόνες για την ανατροφή τους είναι αρκετά συγκεκριμένοι και δεν νομίζω να εξαρτώνται ούτε στο ελάχιστο από τις σεξουαλικές προτιμήσεις των γονιών τους (δηλαδή αν είναι μαζοχιστές ή σαδιστές αλλά στρέιτ μπορούν να κάνουν παιδιά? αν είναι στρέιτ παιδόφιλοι? κοκ).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και βέβαια το ΚΚΕ είναι ακροδεξιά σχεδόν στα πάντα,

  μιά και έχει ακόμα τόσους δεσμούς με την σταλινική παράδοση.
  Ομως σ΄αυτό το σημείο "υιοθεσία παιδιού από ζευγάρι με σύμφωνο συμβίωσης"
  ΣΥΜΦΩΝΩ .
  Δεν είναι γιατί το παιδί μεγαλώνει σε μή "φυσικό" περιβάλλον
  ( ο θεός να το κάνει φυσικό,

  το "περιβάλλον" τόσων παπαδοφρόνων και όχι μόνο )

  αλλά γιατί απλά το παιδί δεν ερωτάται,
  ενώ οι "συμφωνοσυμβιούντες"

  είναι ενήλικες πρώτα γιά να κάνουν σύμφωνο .
  Γι΄αυτό σύμφωνο συμβίωσης ΝΑΙ
  τέτοια υιοθεσία ΟΧΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλό είναι οι πολιτικοί-πολίτες του κόσμου-να μιλάνε και την τοπική διάλεκτο και να σέβονται τις εθνικές ιδιαιτερότητες των λαών. Όταν δεν σέβεσαι τις ιδιαιτερότητες ενός λαού μάλλον δικτάτορας είσαι και όχι πολιτικός. Η εξαγωγή "δημοκρατίας" στο Ιρακ είναι ένα απτό παράδειγμα για το τι μπορεί να προκαλέσουν οι δικτάτορες του προοδευτισμού (βλέπε εξαγωγή δημοκρατίας Μπούς ή ακτιβιστές σε Ουκρανία και Συρία).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η δυνατότητα υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από ότι θα ''λύσει''. Κι αυτό θα το πληρώσει το παιδάκι, στο σχολείο , στο πανεπιστήμιο, στο στρατό, στη δουλειά του. Αυτό το γνωρίσουν όλοι. Απλά κάποιοι ψευτο-φιλελέδες και κάποιοι δήθεν σύγχρονοι σοσιαλιστές, προκειμένου να καλύψουν τις βαρύτατες ευθύνες του για μεγάλα ζητήματα όπως τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα που εφαρμόζουν, προσπαθούν να το παίξουν δήθεν ''κοινωνιστές'' σε τέτοια θέματα και φυσικά να τσιμπήσουν τις ψήφους των ομοφυλόφιλων. Είτε πετάνε στα σύννεφα και νομίζουν . ότι η ελληνική κοινωνία όντως θα αποδεχτεί τέτοια φαινόμενα είτε είναι αδίστακτοι.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου τον όλο θόρυβο. Αν είμαι άντρας ομοφυλόφιλος, βρίσκω παρένθετη μητέρα, αναγνωρίζω το παιδί, μου παραδίδει την μέριμνα, πάπαλα. Νόμιμα, παστρικά, χωρίς αντιδράσεις.
  Είμαι γυναίκα ομοφυλόφιλη, πάω στην τράπεζα σπέρματος, κάνω παιδάκι (ή εγώ ή η σύντροφός μου τέλος πάντων, μια από τις δύο θα μπορεί) κανείς δεν με ρωτάει, γειά σας.
  Παίρνω επιδοματάκι, μη σου πω και μόρια για διορισμό στο δημόσιο ως μονογονεϊκή οικογένεια, δεν ενοχλώ, δεν με ενοχλούν.
  Τώρα, καλώς ή κακώς, όταν το κράτος λέει "προστατεύω και αναγνωρίζω την οικογένεια", δικαιούται να έχει κατά νου μια ορισμένη σύλληψη αυτής. Μπαμπάς, μαμά, παιδάκι(α) και σε αυτούς να δίνει, υπό όρους πάντα, όπως και πράττει, παιδάκια προς υιοθεσία, ώστε να αναπαράγεται το κυρίαρχο πρότυπο. Μετά αρχίζει η κολοκυθιά: γιατί οι ομοφυλόφιλοι και όχι τα τρίγωνα ή τα τετράγωνα. Γιατί οι ομοφυλόφιλοι και όχι οι αιμομίκτες; Γιατί οι ομοφυλόφιλοι και όχι (το παρατραβάω εσκεμμένα, μην αρχίσετε από κάτω) οι κτηνοβάτες; κ.ο.κ.
  Αφού το κράτος δεν απειλεί να σου πάρει το παιδί και να σε μπουζουριάσει ή να σε ανασκολοπίσει (τώρα που το ισλαμικό χαλιφάτο είναι στα πάνω του), ίσα-ίσα που χωρίς να ρωτά σου δίνει και προνοιακά επιδόματα, τι σε νοιάζει αν σου δίνει παιδί για υιοθεσία, αφού μπορείς να το παρακάμψεις;
  Είναι το ίδιο τριπάκι με το γάμο: αφού υπάρχει σύμφωνο συμβίωσης, πρέπει ντε και καλά να πάρεις το πακέτο με το νυφικό;
  Ίσως σε κάποια χρόνια ο κόσμος να το θέλει. Αλλά νομοθεσία με το ζόρι; Άντε, τα μνημόνια μας τα φοράνε με το ζόρι. Και τους γάμους ή τις υιοθεσίες ομοφυλοφίλων;
  Άντε μετά Παραπολιτικέ να μου ξαναγράψεις για τις "επιτυχημένες μειοψηφικές ομάδες που ασκούν πίεση".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εν έτει 2014, άνθρωποι ανήμποροι και με ιδιαιτερότητες είναι οι απολογητές του Στάλιν, όχι οι γκέι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αφού διευκρινήσω ότι δε θεωρώ ολοσδιόλου προοδευτικό κόμμα το ΚΚΕ (αυτό μας έλειπε) δε βρίσκω λάθος τη συγκεκριμένη του θέση περι δικαιώματος υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Ούτε θεωρώ ότι κάθε τι που προβάλλεται ως "προοδευτικό" είναι, πάντα και το καλύτερο για την κοινωνία. Θέλω να πω ότι και οι συντηρητικότερες επιλογές έχουν την αξία τους και πολλές φορές προσφέρουν μεγαλύτερη κοινωνική ισορροπία. Στην παραπάνω περίπτωση, πχ η συντηρητικότερη προσέγγιση (που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα υιοθεσίας από ομόφυλλα ζευγάρια) είναι δεδομένο ότι διασφαλίζει αποτελεσματικότερα το δικαίωμα ενός παιδιού να μεγαλώσει σε μία "κανονική" οικογένεια (όπως τουλάχιστον αυτή ορίζεται από την κοινωνία μας) έστω και αν στερεί από το δικαίωμα αυτό μια κατηγορία ενηλίκων συνανθρώπων μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. εδώ ο Γκλέτσος πήρε 70% και έκανε και κόμμα ...δυστυχώς αυτή την πολιτική ποιότητα έχει μέρος του εκλογικού σώματος....η αμορφωσιά , η πολιτιστική υποκουλτούρα έχει κυριεύσει την ταλαίπωρη χώρα μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Η φύση έχει προβλέψει ένα ποσοστό ομοφυλοφυλίας. Αλλά ακριβώς αυτή η ίδια η φύση ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ στους ομοφυλόφιλους σαν τέτοιους τη δυνατότητα της αναπαραγωγής και κατ'επέκταση της γονεϊκής ιδιότητας, με άλλο τρόπο εκτός από το φυσικό. Τώρα τα κολπάκια και τα παραθυράκια του νόμου, με τους παρένθετους είναι μια εκδοχή του νόμιμου άρα ηθικού και ασφαλώς πια εδώ μπορούμε άνετα και ΑΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΤΑ να μιλήσουμε για προχωρημένο στάδιο ψυχοδιανοητικής ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ. Κανένας νόμος δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη Φύση και νόμος που το επιχειρεί είναι το ίδιο αυταρχικός και αυθαίρετος όσο τα παιδομαζώματα των Τούρκων, της Φρειδερίκης και του Χίτλερ. Όταν τίθεται διαζευκτικά το ζήτημα της προτεραιότητας του Νόμου ή της Φύσης, η Φύση με τα απαράγραπτα δικαιώματα της μπορεί να καταργήσει τέτρακόσιους νομιμότατα ψηφισμένους νόμους όπως και τα ΜΑΤ που θα τους υποστηρίξουν. Αφήστε τα παιδιά έξω απ'το παιχνίδι σας. Δεν είναι για τα δόντια σας. Διαφορετικά θα φέρετε την ίδια την κοινωνία, που είναι ανεκτική σε όλα τα υπόλοιπα δίκαια δικαιώματα σας-συμφωνώ κι εγώ απόλυτα με το σύμφωνο συμβίωσης- απέναντι σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Γιατι δεν ξερει ελληνικά ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου; Μήπως γιατι τα ελληνικά ειναι η γλώσσα των ελληναραδων που είναι αποκλειστικά αντρουκλες και 100% straight,απο αρχαιοτάτων χρονων;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Θεωρώ πως η ψυχαγωγικη,κατά τα άλλα, συμπεριφορά του κ.Νικολοπουλου αποτελεί ιδιαίτερα χαμερπες πεδιο ενασχόλησης, για το παρόν blog που μας εχει σε συνηθίσει σε ανώτερες αναζητήσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Πες μου από που προμηθεύεσαι, θέλω κι εγώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Πολύ βαθυστόχαστο... Η Φύση έχει "προβλέψει" και ένα ποσοστό στείρων στους οποίους επίσης θα πρέπει να απαγορεύεται το δικαίωμα της υιοθεσίας προφανώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Xav:Να που το κατάλαβες επιτέλους-είμαι ο ενοχλητικός σχολιαστής. Δεν χρειάζεται να τους απαγορευτεί το δικαίωμα της υιοθεσίας. Το έχουν αρνηθεί οι ίδιοι, αρνούμενοι και το δικαίωμα της φυσικής αναπαραγωγής, υιοθετώντας την εικονική στειρότητα. Το ξαναλέω: αν είστε σε θέση να αναπαραχτείτε μεταξύ σας, τότε υποκλίνομαι. Αν όχι, τότε μείνετε στην ηδονοθηρία σας κι αφήστε στους άλλους τέτοια υπεύθυνα καθήκοντα, που τα αναλαμβάνουν μέσα από την υπεροχορότερη ανθρώπινη πράξη: τον έρωτα. Τον αναπαραγωγικό έρωτα που σε καθιστά αληθινά υπεύθυνο ον.


  Υ.Γ. Να το πω πιο χοντρά; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΥ και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Υπάρχει άραγε τίποτε σταλινικότερο από άτομα με "περήφανα" δηλωμένες ιδιαιτερότητες να χαρακτηρίζουν όλους τους υπόλοιπους ανήμπορους και ιδιαίτερους;Σε ποιο γκέι γκουλάγκ θα μας στείλετε αδελφές μου, στη Μόσχα αδελφές μου, στη Μόσχα...;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Πάτε πολύ μακριά εδώ έχουμε τους Σαμαράδες να κατηγορούν τον Τσίπρα επειδή δεν παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. δεν επιτρεπεται τα πανεπιστημια να βρισκονται μεσα σε γκετο.

  πρεπει να μεταστεγαστουν σε συγχρονα καμπους με δικη τους αστυνομια οπου δεν θα πατανε μεσα αναρχικοι και αραπηδες να ατιμαζουν την ελληνικη οικογενεια.

  ας αφησουν τα γκετο σε αυτους να ζουν στον καταθλιπτικο μικροκοσμο τους.

  τι κανουν δηλαδη ,τις φοιτητριες θηραματα στον υποκοσμο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Οι χειρότεροι μισογύνηδες είναι οι "κανονικοί άντρες" και το αποδεικνύουν καθημερινά στις "ευτυχισμένες" οικογένειές τους και στο πόσο προσπαθούν να κατανοήσουν το διαφορετικό τρόπο σκέψης των συντρόφων τους (για να μην μπούμε στην κουβέντα της κακοποίησης), στις δουλειές τους, στους δρόμους και σε κάθε σχεδόν κοινωνική έκφανση (με κορυφαίες τις θρησκευτικές φυσικά), τόσο οι παλιότερες γενιές όσο και οι νεότερες.


  Κατά τ'άλλα τι να σχολιάσει κανείς στην άποψη ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια απλή υπόθεση ηδονοθηρίας, ή στο ότι ο αναπαραγωγικός έρωτας καθιστά τους ανθρώπους υπεύθυνα όντα; Ειδικά για το δεύτερο θα ήθελα να σε ρωτήσω από πιο πλανήτη μας ήρθες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Xav: από αυτόν που εσύ έφυγες, ψάχνοντας να κάνεις το κομμάτι σου σαν πατέρας. Τρομάρα σου!


  Υ.Γ. Μ'αρέσει ότι γιανα υποστηρίξεις την ανόητη δογματοσταλινοαδελφίστικη επιχειρηματολογία σου-επιχειρηματολογία; χα!-επικαλείσαι όσες εξαιρέσεις μπορεί να φανταστεί το άρρωστο κεφάλι σου, γιατί προφανώς στον κανόνα-που είναι οι πατεράδες μας και οι μανάδες μας δεν μπορείς να βρεις πάτημα. Σκέψου τώρα εγώ να άρχιζα να επικαλούμαι και τις δικές σας εξαιρέσεις-μέσα στην εξαίρεση που ήδη είστε. Δεν θα σας ξέπλεναν τα τετρακόσια μεγαλύτερα ποτάμια όλων των πλανητών της Σύμπαντος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. 1) Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι μισογύνηδες σε καμμιά περίπτωση. Ίσα -ίσα το ακριβώς αντίθετο.

  2)Μήπως έχεις ακούσει ότι εκτός από ομοφυλόφιλους άντρες, υπάρχουν κι ομοφυλόφιλες γυναίκες, που μπορούν να τεκνοποιήσουν μια χαρά από τράπεζες σπέρματος ή με κάποιον επιβήτορα της μιας νύχτας.
  3)Μήπως έχεις ακούσει για ετερόφυλα ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Δε χρειάζεται να πω κάτι. Η ποιότητα και η κατάρτισή σου σε θέματα κοινωνικά αλλά και σεξουαλικά μιλούν από μόνα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή