Το ΚΚΕ διατηρεί ανέπαφες τις παλαιολιθικές αντιλήψεις του περί ομοφυλοφιλίας

29.8.14


Στον απόηχο του tweet του Νικολόπουλου περί...πουσταριών, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του κόμματος του κατά της αναγνώρισης του δικαιώματος των ομοφυλοφίλων να ζουν όπως θέλουν.

Το θέμα ανέδειξε το Mao.gr και η ακριβής δήλωση του κ. Κουτσούμπα είναι η εξής:

(...)Εμείς συμφωνούμε να μην υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να ζήσουν μαζί, αυτό θεωρούμε ότι είναι προσωπική υπόθεση. Δεν είναι δημόσια και ούτε πρέπει να γίνει και με τέτοια νομοθετική ρύθμιση όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι άλλο ζήτημα η οικογένεια, τα ετερόφυλα ζευγάρια που μπορεί να κάνουν οικογένεια, γιατί μετά ανοίγει ένας δρόμος που αφορά το παιδί, το πώς μεγαλώνει, τα πρότυπα που έχει. Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα. Όμως θα πρέπει να διώκονται όσοι συμπεριφέρονται ρατσιστικά όχι μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά σε οποιονδήποτε ανήμπορο ή που έχει μια ιδιαιτερότητα.

-Θα συμφωνήσετε σ’ αυτό που ακούγεται για τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί;

Δε συμφωνούμε μ’ αυτήν τη θέση.

Οι συγκεκριμένες θέσεις του ΚΚΕ δεν είναι καινούριες, απλώς έτυχε να διατυπωθούν ξανά μετά από καιρό με αφορμή το περίφημο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ελπίζω κάποιοι να συνειδητοποιήσουν ακόμα και τώρα πόσο κωμική είναι η αντίληψη ότι το συγκεκριμένο κόμμα ανήκει στις «προοδευτικές» δυνάμεις.