Επιτέλους κάποιος στο ΠΑΣΟΚ είπε αλήθειες

12.9.14



Μετά από...μήνες αναμονής, φαίνεται ότι επιτέλους κάποιος στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να πει κάποιες αλήθειες και μάλιστα απευθυνόμενος προσωπικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος δεν βρήκε κάτι σοβαρό να του απαντήσει.

Πρόκειται για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος σύμφωνα με το Newsit, είπε τα εξής σε σύσκεψη υπό τον Βενιζέλο με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση:

-Να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή. Αυτό που γίνεται είναι θεσμικό ατόπημα. Δεν πάει καλά η οικονομία. Είμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν υπάρχει κόμμα! Δεν βρίσκω κάποιον θεσμικό γραμματέα ή κάποιον από την Κεντρική Επιτροπή να μιλήσω.

-Υπάρχει ένα ζήτημα που ευτελίζει το πολιτικό σύστημα. Το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Στέλνουμε κόσμο στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή. Ακούω ότι ο Σαμαράς έχει 180 κι ο Λοβέρδος 190. Εγώ δεν είμαι σε κανέναν από τους δυο. Όσο υπάρχει πολιτική συναλλαγή, ο κόσμος θα φεύγει από εμάς.

-Εδώ και 3 μήνες δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα γιατί υπάρχει το ερώτημα της πολιτικής σταθερότητας. Πως θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας Πως θα πορευτεί η χώρα το επόμενο εξάμηνο με αυτή την αβεβαιότητα; Πως θα έρθει ο κόσμος σ' εμάς αν δεν έχουμε δίκαιο κράτος και δεν κάνουμε μια δική μας συνολική πρόταση ως ΠΑΣΟΚ για δίκαιο φορολογικό σύστημα;

-Για να γίνει δημοκρατική παράταξη πρέπει να υπάρξουμε εμείς το ΠΑΣΟΚ να υπάρξουν συντεταγμένα όργανα να υπάρξει διάλογος. Πρέπει να δώσουμε μάχες. Το  ΠΑΣΟΚ να γίνει επιθετικό, θαρραλέο, κρυστάλλινο και αποενεχοποιημένο. Έτσι μόνο θα μπούμε στην διαδικασία να συγκροτήσουμε μια ευρύτερη και δημοκρατική παράταξη.

-Όπου πηγαίνει ο Βαγγέλης υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ. Λειτουργούμε ως σύμβουλοι του Προέδρου. Εγώ δεν είμαι κανενός σύμβουλος. Είμαι πολιτικό στέλεχος. Που λαμβάνονται αποφάσεις και σε ποιά όργανα;