Φώτης Κουβέλης: Όχι, δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας

30.9.14


Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ, ο Φώτης Κουβέλης είχε εμφανιστεί αντίθετος στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά κάποιοι θεώρησαν ότι η δήλωση του δεν ήταν ιδιαίτερα σαφής.

Σήμερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ήταν κάτι παραπάνω από σαφής:

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Να ξεκινήσουμε απ’ αυτό που είχε αποτελέσει το μεγάλο θέμα συζητήσεως τον τελευταίο καιρό κ. Κουβέλη, παρ’ ότι το έχετε ξεκαθαρίσει, να το ξαναρωτήσουμε κι εμείς, να ξεκαθαρίσει μία και καλή: Ενδιαφέρεστε για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ναι ή όχι;

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Όχι κ. Οικονομέα, με τη σαφήνεια που εμπεριέχει η λέξη «όχι». Απλώς θα έλεγα ότι γενικώς η προεδρολογία βλάπτει σοβαρά και την κοινωνία και τη χώρα αλλά και την οικονομία. Η Ελλάδα ουσιαστικά έχει μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στο όνομα της προεδρολογίας, αυτό είναι αρνητικό διότι είναι πάρα πολλά εκείνα τα οποία απασχολούν αυτή την ώρα την ελληνική οικονομία και κυρίως αυτή την κοινωνία η οποία καθημάζεται στην κυριολεξία.

Αρκεί να θυμάται κανείς, για να μην κοιμάται, ότι 1.300.000 συμπολίτες μας είναι άνεργοι. Αλλά σε κάθε περίπτωση ας επανέλθω. Όχι, δε μ’ ενδιαφέρει.