Η Νέα Δημοκρατία δεν ξεχνά τα παιδιά της

30.9.14


Ο κ. Σεραφείμ Τσόκας ορίστηκε το 2012 γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης. Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές,  ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, παραιτήθηκε από τη θέση του για τα μάτια του κόσμου, αφού όμως ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος της προεκλογικής του καμπάνιας ως εν ενεργεία γενικός γραμματέας. Τελικά, δεν κατάφερε να εκλεγεί περιφερειάρχης.

Χθες, ορίστηκε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Αξιοκρατία παντού.

5 σχόλια:

 1. Ακριβώς επειδή το πρόβλημα λύθηκε με καπιταλιστικό τρόπο στην Αγγλία,
  παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα.
  Δεν αντιμετωπίστηκε δηλαδή το πρόβλημα της οπαδικής βίας,

  αλλά το πρόβλημα της γηπεδικής βίας.
  Οι οπαδοί δίνουν κανονικά ραντεβού θανάτου στις pubs και τα χωράφια των περιχώρων και επιδίδονται σε ανελέητες μάχες μεταξύ τους.
  - Γυναίκα το παιδί μας είναι κλέφτης!
  - Ναι, αλλά κλέβει στη δίπλα γειτονιά.
  - Α, ολα καλά τότε.
  Η βία στα γήπεδα δεν είναι αθλητικό, αλλά κοινωνικό φαινόμενο.
  Και με το να το ρίξεις 'κάτω από το χαλί' προστατεύεις με καπιταλιστικούς όρους το προϊόν σου, αλλά αδιαφορείς για την κοινωνία σου.
  Παραμένεις πάντως καπιταλιστικά συνεπής και στις δυο περιπτώσεις.
  Για να μην παρεξηγηθώ, πέρα από την ηθική διάσταση του θέματος, υπάρχει και η πρακτική.
  Και το να 'καθαρίσεις' τα γήπεδα σου από τη βία είναι σίγουρα καλύτερο από το να μην κάνεις τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η καπηλευτική, φτηνή, κραυγαλέα ρητορεία των μπαλκονιών-εκεί από όπου κερδίζουμε ψήφους με παραλλαγμένα συνθήματα του στυλ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" και από την άλλη η ρητορεία των έτοιμων να βολευτούν σαν κυβερνητικά στελέχη πια κομισάριων του κόμματος, που ανακαλύπτουν, όψιμα, μια άλλη αριστερά, που ξεβολεύει όμως το εκλογικό κοινό της με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι αντίπαλοι τους που όμως θα χάσουν. Η υποκρισία στο τετράγωνο. Και η απάτη φυσικά! Ε-Μ-Ε-Τ-Ο-Σ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βαγγέλη κατάντησεs αηδία !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στο καθρέπτη σου κοιτιέσαι...30 Σεπτεμβρίου 2014 - 3:00 μ.μ.

  ...κι από μόνος σου αγαπιέσαι!
  Και μόνο ότι μπορείς να αυτοθαυμάζεσαι γι'αυτό το σχόλιο σου, σού βάζω κι εγώ το δικό μου like. Το δικό σου πρώτο μπορεί και να σε εκθέσει στα μάτια όσων δεν εκτιμούν τον αυτοθαυμασμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευάγγελος Κορκολής30 Σεπτεμβρίου 2014 - 8:03 μ.μ.

  Καταρχάς, όπως γράφει και ο "ήπιος" η βια θα υπάρχει ούτως ή άλλως, επειδή υπάρχουν οι κατάλληλες κοινωνικές συνθήκες. Θα τη διώξουν από τα γήπεδα και θα μεταφερθεί κάπου αλλού κτλ.


  Φυσικά ένα σημαντικό μέρος της υπάρχουσας βίας οφείλεται ακριβώς στο ότι έχουμε επαγγελματικό, καπιταλιστικό αθλητισμό. Οι ιδιωτικοί στρατοί χουλιγκάνων, οι οπαδικές εκμπομπές, οι οπαδικές φυλλάδες κτλ είναι πράγματα που οφείλουν την ύπαρξή τους αποκλειστικά και μόνο στους μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν τις ομάδες. Και φυσικά τα στημένα παιχνίδια.


  Συμπέρασμα: ο καπιταλισμός δε πρόκειται να βελτιώσει τη κατάσταση (έστω και εμφανισιακά), διότι απλούστατα φέρει ευθύνη για αυτή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή