Η Ρένα της Μεταπολίτευσης

17.9.14


Η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου παραχώρησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών, ενδεχομένως ενδεικτική του ύφους της πενταετούς θητείας της που μόλις ξεκίνησε.

Ο δημοσιογράφος Στέργιος Ζιάμπακας της θέτει την εξής σαφέστατη ερώτηση:

-Σε μετεκλογική σας συνέντευξη είχατε πει ότι η πρώτη σας κίνηση θα είναι να υλοποιήσετε τις ομόφωνες αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης που δεν υλοποιήθηκαν. Φέρατε ως παράδειγμα τα χρήματα που θα δοθούν στην Εκκλησία για φιλανθρωπία. Γιατί; Είναι δεσμευτικές αυτές οι αποφάσεις ή θέλετε να δώσετε ένα στίγμα συνέχειας του κράτους; Πώς συνδέεται αυτό με την προεκλογική συνέντευξη στο «Αγιορείτικο Βήμα» και το «κλείσιμο του ματιού», κατά πολλούς, στους μοναχούς του Ορους;

Η απάντηση της κ. Δούρου είναι βγαλμένη από τις πλέον χρυσές σελίδες της Μεταπολίτευσης. Ξεκινά με παράπονα για την ερώτηση από ένα φιλικό μέσο και καταλήγει στα...συμφέροντα. Φυσικά, η ερώτηση μένει αναπάντητη:

Η ερώτησή σας μαρτυρά στην καλύτερη περίπτωση άγνοια. Εν πάση περιπτώσει, είναι αναντίστοιχη μιας εφημερίδας που υποστηρίζει ότι αντιμάχεται τα οργανωμένα συμφέροντα των ισχυρών. Αυτά ακριβώς που με είχαν στοχοποιήσει, λόγω των θέσεών μου, σε όλη την προεκλογική εκστρατεία, με απειλές κατά της ζωής μου, υβριστικά πανό σε γήπεδα, σεξιστικές ύβρεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από οπαδικά, και όχι μόνο, κέντρα συμφερόντων. Και αυτό επειδή πήγα κόντρα σε ισχυρούς επιχειρηματίες. Η δε «συνέχεια του κράτους» και το «κλείσιμο του ματιού» θεωρώ ότι υπάρχουν μόνο στο μυαλό εκείνων που αυθαιρέτως έχουν αυτοαναγορευτεί σε κήνσορες και θεράποντες. Η πραγματικότητα είναι ότι προτάσσουμε την υλοποίηση αποφάσεων που σχετίζονται με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, γιατί, ω του θαύματος, αυτές ακριβώς οι αποφάσεις που αντιμετωπίζουν την ανθρωπιστική κρίση, καθυστερούν μήνες, ενώ άλλες, για «εξυπηρετήσεις», υλοποιήθηκαν ακόμη και στα τέλη Αυγούστου, λίγο πριν από την ανάληψη της νέας περιφερειακής αρχής…

Απορώ γιατί κάποιοι φοβάστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει με τρόπο ριζοσπαστικό και παράλληλα απορώ γιατί κάποιοι ελπίζετε ότι θα αλλάξει ριζικά τα πράγματα.