Ποιοι πουλάνε το πετρέλαιο στον λαό Αλέξη;

20.9.14


Το προηγούμενο Σάββατο, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε κάποιες βασικές προβλέψεις του οικονομικού προγράμματος του κόμματος του, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε κατά λέξη:

Να είστε βέβαιοι ότι η επαναφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο επίπεδο πριν από την εξίσωση με τον αντίστοιχο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, όχι μόνο δε θα έχει κόστος αλλά θα έχει και δημοσιονομικό όφελος, διότι θα αυξήσει σημαντικά την κατανάλωσηΓιατί οι άνθρωποι θα ξανανάψουν τα καλοριφέρ τους.

Με τη δήλωση αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας βάζει και το δικό του όνομα στη λίστα των εκατοντάδων Ελλήνων πολιτικών που εγγυώνται στο ελληνικό ολιγοπώλιο του πετρελαίου ότι τα εγγυημένα του κέρδη θα συνεχιστούν.

Φτάσαμε αισίως στο 2014 και ακόμα το φθηνό πετρέλαιο παραμένει το ενεργειακό όραμα της Ελλάδας, ενός τόπου αληθινά ευλογημένου από τον ήλιο και τον άνεμο, ενός τόπου που θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο ενεργειακής αυτονομίας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι πολιτικοί εξακολουθούν να νοιάζονται κυρίως για το να βγάλει «ο κοσμάκης» έναν ακόμα χειμώνα και πολύ λιγότερο για τις υποδομές της χώρας και την προστασία του περιβάλλοντος. Κάποιες φορές φοβάμαι ότι στην Ελλάδα ο χρόνος έχει σταματήσει.

Υ.Γ Εξακολουθώ να θυμάμαι τους περισσότερους από αυτούς να χλευάζουν τον Γιώργο Παπανδρέου όταν μιλούσε για «πράσινη ανάπτυξη».