To Ποτάμι και αυτοί που τρώνε από τα συσσίτια

22.9.14


Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας χθες σε εκδήλωση του προσωπικού κόμματος που διατηρεί, κατέθεσε μια επαναστατική πρόταση για τον σωφρονισμό συγκεκριμένων προσώπων που παραβίασαν τους νόμους.


(...) Και βέβαια πρέπει να γίνουμε πιο αυστηροί με όλους όσοι κλέβουν το κράτος και τους πολιτικούς που πλουτίζουν με μίζες. Δεν αρκεί η φυλάκιση σε μια VIP πτέρυγα. Αυτοί που πιάνονται να κλέβουν δημόσια περιουσία ή πιάνονται με μίζες πρέπει την υπόλοιπη ζωή τους να τρώνε από τα συσσίτια. Δηλαδή να μένουν χωρίς καθόλου περιουσία (...)

Θα περίμενα από τους αληθινά προοδευτικούς ανθρώπους που πίστεψαν στο Ποτάμι να σηκωθούν και να φύγουν από την αίθουσα την ώρα που άκουσαν τον συγκεκριμένο τυχοδιώκτη να χρησιμοποιεί τα συσσίτια για τη πολιτική του προπαγάνδα.

Τα συσσίτια δεν είναι κάποια μορφή αυστηρής τιμωρίας που επιβάλλεται στους ανθρώπους που πηγαίνουν εκεί, δεν αποτελούν πρόγραμμα σωφρονισμού και δεν φιλοξενούν εξ ορισμού παραβάτες του ποινικού δικαίου που μπορούν να συγκριθούν με καταχραστές δημόσιας περιουσίας.

 Η ζωή των ανθρώπων που τρέφονται από τα συσσίτια δεν θα άλλαζε σημαντικά αν έβλεπαν τον Τσοχατζόπουλο να τρώει μαζί τους κάθε μεσημέρι. Στοιχηματίζω μάλιστα ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα εύχονταν σε κανέναν να έχει τέτοια τύχη.

Το εύχεται όμως ο Σταύρος Θεοδωράκης και συμπληρώνει ότι αυτό θα πρέπει να ισχύσει μάλιστα για την υπόλοιπη ζωή τους. Ψηφίστε τον όσο προλαβαίνετε, μην τον αναγκάσετε να αναζητήσει περισσότερες ψήφους απειλώντας τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους με το να τους στείλει να πλένουν τζάμια αυτοκινήτων στα φανάρια.