ΒΗΜΑ: Λατινοαμερικάνος ήθελε να μας επιβάλει την ασημένια δραχμή, μας έσωσε ο Σαμαράς (δεν είναι αστείο)

7.9.14


Χωρίς να είναι Πρωταπριλιά και χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι το ΒΗΜΑ θα κυκλοφορεί πλέον ως χιουμοριστικό έντυπο, στις σελίδες της εφημερίδας δημοσιεύθηκε ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ, το οποίο σίγουρα θα το ζήλευε και το Κουλούρι.

Το ρεπορτάζ μάλιστα υπογράφει η έμπειρη ρεπόρτερ Γιάννα Παπαδάκου και μεταξύ άλλων αναφέρει:

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», στο σχέδιο εξόδου από το ευρώ εμπλεκόταν και λατινοαμερικανός ιδιοκτήτης ορυχείου ο οποίος είχε επισκεφθεί και τη χώρα μας.
Το όλο σχέδιο, το οποίο δεν εκπορευόταν από τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, έφερε τον τίτλο «Ασημένια δραχμή» και περιελάμβανε σχέδιο εκτύπωσης χαρτονομισμάτων δραχμής αλλά και παραγωγής «καλύμματος» του νομίσματος σε ασήμι, την οποία θα ανελάμβανε βέβαια ο επιχειρηματίας, και ντόπιοι παράγοντες θα εισέπρατταν, αν υλοποιούνταν το σχέδιο, εκατομμύρια δολάρια.

Το σχέδιο φαίνεται ότι είχε εξυφανθεί μετά τις εκλογές του 2012 και δεν υλοποιήθηκε χάρη και στις προσπάθειες της συγκυβέρνησης. Για το όλο σχέδιο και το πρωτοφανές αυτό δικαστικό εύρημα, που είναι απόρροια και της άρσης απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών, αλλά αποδεικνύεται και από έγγραφα, έχει φυσικά ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου σε πολύ υψηλό επίπεδο. 

Έχουμε δώσει και εμείς ως πολίτες δικαιώματα αλλά το να μας περνάνε για τόσο πολύ ηλίθιους, δεν το περίμενα!