ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τη Διαύγεια αλλά είχε υπογράψει την τροπολογία και ο Λοβέρδος

22.10.14


Με μια προσεκτική διατύπωση, το ΠΑΣΟΚ αδειάζει ουσιαστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τροπολογία που αποδυνάμωνε τη Διαύγεια καθώς τονίζει ότι αυτή έφερε την υπογραφή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή του σχετικά με την παρέμβαση της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου με την οποία απεσύρθη διάταξη που είχε κατατεθεί στη Βουλή και με την οποία εξαιρούνταν διοικητικές πράξεις από την υποχρεωτική δημοσίευσή τους στη «Διαύγεια».

Υπογραμμίζουμε ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης είχε αποδεχθεί και υπογράψει τη σχετική τροπολογία που είχε εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει το πρόγραμμα «Διαύγεια» και τη πλήρη διαφάνεια που εξασφαλίζει στις πράξεις της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά πρωτοστατεί στη Βουλή στο να αναρτούν υποχρεωτικά τα στοιχεία τους στη «Διαύγεια» και νέοι φορείς όπως οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο.

Όταν πάντως συγκυβερνάς, δεν μαθαίνεις τα νέα από τα blog και δεν αντιδράς με τέτοια καθυστέρηση. Επίσης, την τροπολογία υπογράφει και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Μπερδεύτηκε κι αυτός;