Εμμονή Σαμαρά στο καμένο χαρτί της σταθερότητας και υπεράσπιση στον Πρετεντέρη!

11.10.14


Την ίδια στρατηγική περί σταθερότητας που οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία σε μια...άνετη ήττα στις Ευρωεκλογές ακολούθησε κι απόψε ο Αντώνης Σαμαράς, στη συλλεκτική και πρώτη για το 2014 εμφάνιση του στη Βουλή.

Την ώρα που ο οικονομικός αναλφαβητισμός του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκε στις τοποθετήσεις των βουλευτών του κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή, ο πρωθυπουργός έκρινε ότι θα κερδίσει περισσότερους πόντους χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνο» τον Τσίπρα επειδή αρνείται να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει στη Νέα Δημοκρατία είναι ότι με τον τρομακτικά κυνικό τρόπο που πολιτεύονται εδώ και χρόνια, οι πολίτες θεωρούν αυτονόητη μια αντίστοιχα κυνική και τυχοδιωκτική συμπεριφορά από τον Τσίπρα και τον κάθε Τσίπρα. Δεν γίνεται να κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ για πάθος κατάληψης της εξουσίας. Είναι αστείο! Εξάλλου, όταν η κυβέρνηση εμφανίζεται λυσσασμένα πρόθυμη να μας βγάλει πρόωρα από το Μνημόνιο, προσφέρει απόλυτη νομιμοποίηση στα αντιμνημονιακά αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το καλύτερο όμως το άφησε για το τέλος καθώς υπερασπίστηκε ονομαστικά, στο όνομα της...Δημοκρατίας, τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, τον οποίο εμφάνισε ως θύμα του ΣΥΡΙΖΑ επειδή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν στέλνει στελέχη του στις εκπομπές του.

Προσωπικά, δεν θυμάμαι κανέναν άλλον πρωθυπουργό να σπεύδει ονομαστικά προς υπεράσπιση δημοσιογράφου στη Βουλή. Το εκλαμβάνω ως μια ειλικρινή αποκάλυψη της εξάρτησης του πρωθυπουργού μας από συγκεκριμένα ΜΜΕ.