Επιχειρηματικότητα: Ο Τσίπρας δεσμεύεται να υλοποιήσει όλα όσα καταψήφιζε τόσα χρόνια η Αριστερά

8.10.14


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ετήσια διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για αλλαγές που εδώ και δεκαετίες το κόμμα του καταψηφίζει στη Βουλή.

Αναφέρω χαρακτηριστικά μερικές από αυτές:

-Απλοποίηση αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων με ριζική, ουσιαστική απλοποίηση όλου του θεσμικού πλαισίου και των βημάτων για την αδειοδότηση επενδύσεων (one-stop shop κ.α).
-Δικαστική αποφόρτιση από ασήμαντες και μικρής κοινωνικής απαξίας υποθέσεις
-Διαμόρφωση αξιόπιστου θεσμικού πλαισίου εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών για την επιτάχυνση των αναγκαίων λύσεων και την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.

Επίσης είπε:

-(...)Παράλληλα, θα θεσμοθετήσουμε ισχυρά φορολογικά κίνητρα για τα πρώτα χρόνια λειτουργίας των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων («start-up companies»).
-(...)Βέβαια η διαφθορά και η διαπλοκή είναι σα το ταγκό, θέλουν δύο. Και το γραφειοκρατικό και δυσλειτουργικό δημόσιο, έχει τη δική του ευθύνη για αυτά τα φαινόμενα.

Μια απλή αναζήτηση στα πρακτικά της Βουλής είναι αρκετή για να θυμηθεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει εδώ και χρόνια οποιαδήποτε σχετική πρωτοβουλία έχει ληφθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ενώ καταψήφισε όλα τα σχετικά νομοσχέδια της κυβέρνησης Παπανδρέου που προσπαθούσαν να επιλύσουν τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Τώρα όμως...«πρώτη φορά Αριστερά»...