Και να μην είναι ελληνικός ο τάφος στην Αμφίπολη, με καντίνες στα πέριξ θα γίνει

21.10.14


Η αξιοπιστία της στήλης «ΒΗΜΑτοδότης» δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη γι'αυτό και παραθέτω με επιφύλαξη μια σημερινή καταπληκτική είδηση που αφορά την Αμφίπολη και δημοσιεύεται εκεί.

Συγκεκριμένα:

(...)Και τώρα θα σας περιγράψω ποια είναι τα επενδυτικά σχέδια σχετικά με το μέλλον της Αμφίπολης. Ποιες δηλαδή επιχειρήσεις θα ανθήσουν την επόμενη ημέρα, όταν ολοκληρωθούν οι ανασκαφές. Ούτε λίγο ούτε πολύ υποβλήθηκαν στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αμφίπολης Κ. Μελίτο (στηριζόμενο από τη ΝΔ) 4.000 αιτήσεις για να δημιουργηθούν γύρω από τον τύμβο καντίνες με «βρώμικα», σουβλατζίδικα. Ούτε ξενοδοχειακές μονάδες, ούτε υποδομές στο λιμάνι, ούτε καταστήματα με παραδοσιακά είδη ούτε τίποτα. Να σκεφτείτε ότι τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία που καλύπτουν τις ανασκαφές που έκαναν όλον τον κόσμο να παραμιλάει, τραβούν τα πλάνα τους και εν συνεχεία πάνε να διανυκτερεύσουν στη Θεσσαλονίκη ή στην Καβάλα.(...)

Update: Φαίνεται ότι υπάρχει μια δήλωση του δημάρχου Αμφίπολης στο Newsit που δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη 4.000 αιτήσεων.

Όπως και να έχει, εάν το 2014 επιτρέψουμε να στηθούν και στην Αμφίπολη τα διάφορα τσαντίρια που έχουν περικυκλώσει τους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας ως αμετανόητοι Ελληναράδες.