Μια πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή κατά της Γιάννας Αγγελοπούλου

20.10.14


Δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω το τι δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου σε συνέντευξη της στην Καθημερινή. Νομίζω ότι έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον οι αντιδράσεις που αυτά προκάλεσαν.

Σας καλώ να σκεφτείτε πόσο διαφορετικές θα ήταν οι αντιδράσεις στις δηλώσεις της αν δεν ήταν γυναίκα, αν ήταν ιδιοκτήτρια αθλητικής ομάδας και αν έλεγχε φανερά κάποιο Μ.Μ.Ε ή έστω ήταν ακόμα το αφεντικό στον Ελεύθερο Τύπο.

Κάποιοι έφτασαν μάλιστα στο σημείο να δημοσιεύουν φωτογραφίες της κ. Αγγελοπούλου με ακριβά ρούχα με την επισήμανση «κανένα άλλο σχόλιο», λες και το είναι υποχρεωμένος οποιοσδήποτε πλούσιος να υποστηρίζει αυτή την κυβέρνηση, λες και απαγορεύεται κάποιος που είναι πλούσιος να ζει και ως πλούσιος. O δε Άδωνις Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον...γιο της, κάτι που φαντάζομαι ότι θα κατήγγειλε σαν τρελός αν είχε συμβεί εις βάρος του.

Δεν με ενδιαφέρει τι θα ψηφίσει η κ. Αγγελοπούλου και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν και τι μπορεί να προσδοκά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι πάντως σίγουρα σε θέση να διακρίνω τον αυθόρμητο χρυσαυγιτισμό διαφόρων «σοφών» των social media που μας χάρισαν αυτές τις μέρες ένα σπουδαίο show ακατέργαστου σεξισμού.

Θα τους θυμηθούμε όταν θα μιλούν αγνά και...ανιδιοτελώς για «προοδευτικό πόλο» και για «μη δαιμονοποίηση του πλούτου».

Υ.Γ Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη δημόσια εμφάνιση της, η κ. Αγγελοπούλου κατήγγειλε πολύ συγκεκριμένα πράγματα για επιχειρηματίες όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά για κάποιο λόγο δεν πήραν την ίδια έκταση με τη δήλωση της περί ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί άραγε;