Ο Μανώλης Γλέζος καλεί την Ευρώπη να ξεριζώσει τα φωτοβολταϊκά από την Ελλάδα

2.10.14



Ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος κρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ως ο πλέον κατάλληλος να εκπροσωπήσει το κόμμα και τη χώρα στην Ευρωβούλη, κατέθεσε σήμερα μια από τις γελοίες ερωτήσεις Έλληνα ευρωβουλευτή.

Αν και το περιεχόμενο της ερώτησης του ήταν εξ ορισμού κωμικό, ο κ. Γλέζος επέλεξε και το κατάλληλα κωμικό λεξιλόγιο για να διατυπώσει την ερώτηση του προς τον  υποψήφιο Επίτροπο Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Phil Hogan:

Στη χώρα μου, με τη χλωρίδα των εξίμισι χιλιάδων και πλέον ειδών, περισσότερα από χίλια είναι ενδημικά, φύονται δηλαδή μόνο στην Ελλάδα. Η μαστίχα της Χίου, η σταφίδα της Κορίνθου, το σταμναγκάθι και το δίκταμο της Κρήτης είναι μερικά από αυτά. Στη Νάξο, εκτός από τις πατάτες, ευδοκιμεί και το κίτρο. Κατ’ εντολή, όμως, της κυρίας Μέρκελ, μας έφεραν ένα ψεύτικο φυτό, με σιδερένιες ρίζες και γυάλινα άνθη: τα φωτοβολταϊκά. Γέμισε η Ελλάδα μ’ αυτό το σιδερένιο “φυτό”, που εκτόπισε καλλιέργειες οι οποίες μας εξασφάλιζαν ελαιόλαδο, οπωροκηπευτικά και σιτηρά.

Τι θα κάνετε για να επανέλθει η καλλιεργήσιμη γη της Ελλάδας στον προορισμό της; Θα έρθετε να ξεριζώσουμε μαζί τα σιδερένια φυτά;