Σπουδαία συνέντευξη Βενιζέλου: Φταίνε όλοι για όλα και κανείς για τίποτα

18.10.14


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραχώρησε μια συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha στην οποία κι εκτιμώ ότι συνοψίζεται με εξαιρετική ακρίβεια το μεγαλύτερο του ταλέντο, δηλαδή το να μην λέει τίποτα αλλά ταυτόχρονα να δημιουργεί αντιφάσεις εντός του τίποτα.

Σήμερα, κάνοντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία είπε:

Το Σεπτέμβριο του 2011 η Ν.Δ. ήταν αντιμνημονιακή. Ήταν σε άλλη φάση της πολιτικής της διαδρομής. Μέχρι που της ζητήθηκε να μπει στην κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2011 και αρνήθηκε και το Νοέμβριο του 2011 δέχτηκε την κυβέρνηση Παπαδήμου, περνούσε την αντιμνημονιακή της φάση.

Κάνοντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ είπε:

Τώρα θέλω να κάνετε εσείς μια ερώτηση στον κ. Τσίπρα όταν τον βρείτε εύκαιρο, να του πείτε: «Eσύ που θέλεις να κυβερνήσεις τη χώρα, αν την κυβερνούσες το 2010 και είχες να αντιμετωπίσεις τα μεγέθη όπως ήταν το 2010, το έλλειμμα, το πρωτογενές έλλειμμα, τον όγκο του χρέους του μη χρηματοδοτήσιμου και μη εξυπηρετούμενου, τι θα έκανες; Τι θα έκανες το 2010; Πού θα οδηγούσες τη χώρα»; 

Μετά όμως, κάνοντας κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου είπε:

Nα μιλάμε για σοβαρά πράγματα. Σοβαρό πράγμα είναι να μην δέχεσαι ότι αυτό που έκανε η χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια είναι σωστό. Και να λες ότι κάναμε λάθος πολιτικές. Ναι. Τις ξεκινήσαμε λάθος το 2009, τις συνεχίσαμε λάθος για να τις διορθώσουμε.

Καταλήγοντας όμως στο ότι κακώς οι «παπανδρεϊκοί» δεν τον στηρίζουν καθώς:

Η δική μας η πολιτική είναι αυτή, την οποία πολιτική μάλιστα την διαμόρφωσε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ 2009 – 2010 -2011 σε πολύ μεγάλο βαθμό, και πάνω στις βάσεις αυτών των επιλογών προσπαθούμε να διορθώσουμε, να βελτιώσουμε, να οικοδομήσουμε και να βγάλουμε τη χώρα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από την κρίση.

Υποκλίνομαι.