Σταθερότητα μόνο μέσω πρόωρων εκλογών

13.10.14


Κυκλοφορεί από το πρωί μια είδηση που εμφανίζει τον Κώστα Σημίτη να τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών. Δεν ξέρω αν πράγματι ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε μια τέτοια άποψη αλλά αν το έκανε, συμφωνώ απόλυτα μαζί του.

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται συγκριτικά με τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση, η σταθερότητα της χώρας εξυπηρετείται καλύτερα από την άμεση προσφυγή στις κάλπες, κάτι που αποδέχονται σχεδόν όλοι οι διεθνείς συνομιλητές της χώρας.

Η Παραπολιτική υποστηρίζει, σχεδόν μόνη της, εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να υπάρξει κάποια ρύθμιση του χρέους, αν πρώτα οι δανειστές μας δεν έχουν εξασφαλίσει ότι αυτή θα στηριχθεί κι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζω ότι ακριβώς το ίδιο συνέβη και το 2011, όταν ο...υπεύθυνος Αντώνης Σαμαράς ήταν αντίθετος με το PSI για το οποίο σήμερα η κυβέρνηση του καμαρώνει.

Μετά το πάθημα με την αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία που προξένησε ανυπολόγιστη ζημιά στη δημοσιονομική ανάκαμψη της χώρας από το 2009 μέχρι το 2011, οι δανειστές μας και ιδιαίτερα το Δ.Ν.Τ επιμένουν στην επιδίωξη μιας όσο το δυνατόν μεγαλύτερης νομιμοποίησης της ασκούμενης πολιτικής, κάτι που σε αυτή τη συγκυρία δεν μπορεί να εξασφαλίσει η παραπαίουσα κυβέρνηση.

Εξάλλου, Σαμαράς και Βενιζέλος ουσιαστικά υπόσχονται να διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλέξει όποιον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιθυμεί, καθώς δεν θα του χρειάζονται πια 180 βουλευτές αν οδηγηθούμε σε εκλογές λόγω διάλυσης της Βουλής στο πλαίσιο της διαδικασίας εκλογής Προέδρου.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς επαγγελματίας πολιτικός αναλυτής για να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να ληφθεί καμία μεγάλη συμφωνία για τη χώρα όταν η ημερομηνία λήξης αυτής της κυβέρνησης είναι εμφανής. Αν σας χρωστούσε μια επιχείρηση χρήματα, θα συμφωνούσατε σε διακανονισμό την ώρα που αυτή αλλάζει ιδιοκτησία;