Από τι να παραιτηθεί ο Χαρδούβελης;

16.11.14


Κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες κάποιες φήμες που φέρνουν τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη κοντά στην παραίτηση του από την κυβέρνηση. Τις διαβάζω και γελάω, κυρίως γιατί κάποιοι δείχνουν να πιστεύουν ότι ο κ. Χαρδούβελης παραμένει o πραγματικός υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Σας θυμίζω την κόντρα του με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη η οποία κατέληξε στο να τον βγάζει αγκαλιά από το Μέγαρο Μαξίμου ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Σας θυμίζω ότι αυτή την εβδομάδα του αφαιρέθηκε ένα τεράστιο κομμάτι των αρμοδιοτήτων του.

Από τι λοιπόν να παραιτηθεί ο κ. Χαρδούβελης; Από το τίποτα; Ένας άνθρωπος που δέχθηκε να αναλάβει τα συντρίμμια αυτή της κυβέρνησης στον προηγούμενο ανασχηματισμό, πιστεύετε ότι μπορεί να παραιτηθεί λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές; Προσωπικά, το θεωρώ απίθανο.

Λυπάμαι μόνο που για ακόμα μια φορά παρακολουθούμε έναν καταρτισμένο τεχνοκράτη να αποτυγχάνει τόσο εκκωφαντικά, χωρίς να μπορεί να δείξει την παραμικρή αντίσταση στο πελατειακό πολιτικό σύστημα που προκάλεσε την κρίση.

Όπως γράφει και ο Γιώργος Προκοπάκης στο Facebook, o Γκίκας Χαρδούβελης ήταν ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος ως σύμβουλος του Λουκά Παπαδήμου.