Δηλώσεις-φωτιά από τον Γιώργο Κύρτσο: Η κυβέρνηση έχει τρελάνει την Ευρώπη στο παραμύθι

28.11.14


Για ακόμα μια φορά, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος πηγαίνει κόντρα στην κομματική γραμμή και με δηλώσεις-φωτιά αδειάζει ολοκληρωτικά την κυβέρνηση Σαμαρά με νέες σημερινές του δηλώσεις.

Παραθέτω μερικά από όσα είπε σήμερα στον Αθήνα 9,84:

Η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει τίποτα. Εμείς είμαστε πια η ευρωπαϊκή εξαίρεση, η φοβερή ελληνική ιδιαιτερότητα. Τους έχουμε τρελάνει στο παραμύθι, δεν έχουμε εφαρμόσει αυτά που έχουμε υπογράψει. Ας υπογράφαμε λιγότερα, αλλά αυτά που υπογράψαμε, πρέπει να τα εφαρμόζουμε. Έχουμε ανοδική πολιτική δύναμη, μια δύναμη -τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δηλαδή-, που λέει ότι δεν εφαρμόζει τίποτα».

-Αυτό “τους έχουμε τρελάνει στο παραμύθι”, αφορά και την τωρινή κυβέρνηση;

Προφανώς. Όταν έχουν υπογράψει να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις και τώρα προσπαθούν να το καθυστερήσουν, διότι υπάρχουν προεδρικές εκλογές και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ αρνούνται να πειθαρχήσουν, αν δεν προστατευθούν έναντι του καφενείου στο χωριό ή οτιδήποτε, νομίζετε ότι έτσι λειτουργούν οι Ευρωπαίοι; Δηλαδή να καταστραφούν όλοι, για να διευκολυνθούν οι δικοί μας; Πού τα βρήκαμε αυτά, δηλαδή; 

Δεν έχουν κοπεί τα πάντα. Εδώ δίνονται αυξήσεις στους δικαστικούς, οι οποίοι τις ψηφίζουν μόνοι τους. Αυξήσεις στους ενστόλους, επειδή αδικήθηκαν και ανήκουν -υποτίθεται-, στον σκληρό πυρήνα του κράτους και έχουν συνταγματική κατοχύρωση. Εξακολουθούν στον ιδιωτικό τομέα με 15 χρόνια ένσημα να βγαίνουν στη σύνταξη και το φοβερό αίτημα της Τρόικας είναι να το πάνε στα 20 χρόνια. Οι ένστολοι παίρνουν, με πλασματικά χρόνια ασφάλιση, σύνταξη στα 52. Δηλαδή δεν τα ξέρουν αυτά στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Είμαστε εμείς οι μάγκες, ας πούμε, οι οποίοι θα τα μετρήσουμε με το δικό μας τρόπο, για να διευκολυνθούμε; Δεν ισχύουν αυτά ούτε για τη κυβέρνηση, η οποία πρέπει να βρει το δυναμισμό να προχωρήσει, ούτε φυσικά αυτά που λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που κουρεύει τα χρέη. Αυτά δεν υπάρχουν. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που με έχει στείλει ο ελληνικός λαός, δεν τα έχω βρει πουθενά αυτά. Τώρα πού τα βρίσκουν οι άλλοι, δεν ξέρω, να τα εξηγήσουν». 

Πρώτα θα σώσουμε την οικονομία και μετά τη κοινωνία. Έτσι καταστραφήκαμε άλλωστε. Φάγαμε μια δεκαετία, που αντί να κάνουμε τη προσαρμογή στην ΟΝΕ, την έκαναν οι Γερμανοί, για να πρωταγωνιστήσουν. Επομένως, θέλουμε να συνεχίσουμε τα ίδια, να αυτοκαταστραφούμε πλήρως; Μπορούμε να το κάνουμε, είμαστε πολύ κοντά στην επιτυχία της αυτοκαταστροφής. Ή αλλάζουμε λοιπόν ρυθμούς και κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε... Για παράδειγμα, αν βρούμε το κουράγιο και πάρουμε μέτρα, σωστά, της τάξης των 5 δισ., τα οφέλη για την οικονομία μπορεί να είναι και 10 δισ., γιατί θα πέσουν τα επιτόκια, θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, θα μπορέσουμε να βγούμε από το μνημόνιο και να βγούμε στις αγορές. Θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους, να το πάμε από τα 30 στα 50 χρόνια, σε συνεννόηση με τους πιστωτές. Επομένως, αν τολμήσουμε και βρούμε το κουράγιο και δεν διαλυθεί η κυβερνητική πλειοψηφία και βρεθούν οι 180 και γίνουν οι προσαρμογές που χρειάζεται, θα είναι πολύ δύσκολοι οι επόμενοι 6 μήνες, αλλά σε 9 - 12 μήνες θα έχουμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. 

Αν τα παρατήσουμε τώρα, που βλέπουμε φως στο βάθος του τούνελ -αλλά παραμένουμε στο βάθος του τούνελ- και πάμε στις σειρήνες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ετοιμαστείτε για μια νέα πτώση 20% - 30% του πραγματικού εισοδήματος και μεγάλες οικονομικές περιπέτειες. Αυτή είναι η επιλογή. Όποιος έχει κάτι άλλο να μας πει, ευχαρίστως να τον ακούσουμε... Εγώ είμαι κατά των πρόωρων εκλογών, αλλά εδώ υπάρχει μια δυναμική προεκλογική. Ελπίζω, τη τελευταία στιγμή, να σοβαρολογήσουν οι βουλευτές. Άλλωστε η κοινή γνώμη τους στέλνει τα μηνύματα ότι είναι κατά της κυβέρνησης, κατά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και κατά των πρόωρων εκλογών. Γιατί δηλαδή διαβάζουν πάντα ανάποδα τις δημοσκοπήσεις;».