Έχει καταλάβει κανείς τι συμβαίνει με το ΠΑΣΟΚ;

4.11.14


Με ρωτάτε πολλοί γιατί δεν σχολιάζω κάτι για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ΠΑΣΟΚ και νιώθω την ανάγκη να σας αποκαλύψω τον βαθύτερο λόγο της στάσης μου: δεν έχω καταλάβει τίποτα.

Από τη μια μας λένε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν καταργείται αλλά δεν θα συμμετάσχει ούτε στις εθνικές εκλογές, όπως δεν συμμετείχε και στις Ευρωεκλογές. Μας λένε ότι η Ελιά  ήταν κάτι φοβερά το πετυχημένο αλλά την καταργούν κι αυτή και ιδρύουν κάτι «νέο» αλλά ολόιδιο, τη Δημοκρατική Παράταξη.

Τα μόνα δύο σχόλια που έχω διαβάσει και βγάζουν κάποιο νόημα είναι τα δυο παρακάτω:

α) Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να πει ότι μόνο οι απατεώνες αλλάζουν συχνότερα όνομα από το ΠΑΣΟΚ. Για τις ευρωεκλογές έγινε «Ελιά» και χαντακώθηκε: από 12% πήγε στο 8%. Τώρα για τις εθνικές εκλογές θέλει να εμφανιστεί ως «Δημοκρατική Παράταξη» (ΔΗΠΑΡ). Αλλά το πρόβλημα μάλλον είναι άλλο. Η ονοματολογία είναι η μόνη πρόταση που έχουν και ο κ. Βενιζέλος και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της πολιτικής. (Πάσχος Μανδραβέλης)

β) Μην μπερδεύεστε... Δημοκρατική Παράταξη για το σημερινό ΠΑΣΟΚ ονομάζεται η μέθοδος εξάλειψης των καταστατικά εκλεγμένων οργάνων, ώστε την επαύριο των εθνικών εκλογών να μην υπάρχει - κάτι, κάπου, κάποιος - που να μπορεί να θέσει θέμα αλλαγής ηγεσίας!
Τόσο απλό, τόσο προφανές... (Γιάννης Ραγκούσης)

Κατά τα λοιπά, δεν καταλαβαίνω τίποτα.

4 σχόλια:

 1. όμορφα περνάει ο καιρός4 Νοεμβρίου 2014 - 3:43 μ.μ.

  Όποιος δεν καταλαβαίνει ας ρωτήσει το Παπανδρέου, που καταλαβαίνει και αντιδρά όπως κάθε τυπικός καθησυχασμένος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μας έχει πρήξει το ..(Δ)ΗΠΑΡ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ είναι οτι μισουνται θανάσιμα μεταξύ τους. Ο ένας παει να φαει τον άλλο με μεθοδεύσεις και εκβιασμούς. Βασικός υπεύθυνος ο Βενιζέλος ως προεδρος και μετα οι υπόλοιποι. Έρμαιο το κίνημα στα χέρια ενος κομπλεξικου που φοβάται μη του φάνε τη θέση. Μη του αρπάξουν το φαΐ απο το στόμα. Όλοι τον ηξεραν. Οτι τον ακουμπάει καίγεται. Καλά να πάθουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άλλον περιγράφεις-πολύ καλά όμως! Το παίζει βέβαια αδιάφορος αυτός ο άλλος αλλά για ρώτα τη καρδιά μιας πικραμένης μάνας, για να δεις τι μαράζι του σπαράζει τα σωθικά και του μαυρίζει τις ξένοιαστες μέρες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή