Γιατί έχουμε Χούντα και πώς θα την ανατρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ;

11.11.14


Μια 16χρονη μαθήτρια η οποία κατάφερε να βρεθεί καλεσμένη στην Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη, δηλαδή στην πιο συστημική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, υποστήριξε ότι στην Ελλάδα έχουμε Χούντα.

Ένα κορίτσι 16 χρονών έχει άπειρα ελαφρυντικά για την διατύπωση μια τέτοιας ανοησίας, γι'αυτό και δεν σκοπεύω να μπω στον κόπο να απευθυνθώ στην ίδια. Νομίζω ότι έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον το ότι έσπευσαν να υιοθετήσουν άμεσα τη θέση της και άνθρωποι μιας κάπως μεγαλύτερης ηλικίας, πολλοί εκ των οποίων κινούνται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιας και λοιπόν αυτή η...Χούντα όπου να 'ναι θα προχωρήσει σε φιλελευθεροποίηση του πολιτεύματος με τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών στις οποίες και θα θριαμβεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε ενδιαφέρον να μας ορίσουν σήμερα, που είναι ακόμα νωρίς, τι συνιστά γι'αυτούς «Χούντα» ώστε να είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε μέσα από ποιες επιλογές της κυβέρνησης της Αριστεράς (και του Καμμένου;) αυτή θα πέσει.

Είναι Χούντα των τραπεζιτών,όπως αυτών που διαφημίζονται στην Αυγή; Είναι Χούντα ισχυρών επιχειρηματιών όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου; Είναι Χούντα της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης;
Είναι Χούντα των παπάδων;

Τι Χούντα είναι; Το ρωτάω γιατί θα τη ρίξουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Λαφαζάνης και δεν θα το πάρουμε χαμπάρι.