Στον δρόμο προς την εξουσία, όλο και πιο συντηρητικό κοινό προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ

4.11.14


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ερωτήματα δημοσκόπησης της RASS για λογαριασμό του Iefimerida και συγκεκριμένα η κατανομή των απαντήσεων μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων.

Θα ήθελα να σταθώ στις απαντήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το  αν θα πρέπει να επιτραπεί ο γάμος μεταξύ ομοφύλων. Αρχικά, πρέπει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς η Κουμουνδούρου έχει ταχθεί φανατικά υπέρ μια τέτοιας νομοθετικής αλλαγής.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, με βάση την ανάλυση της ψήφου στις βουλευτικές εκλογές του 2012, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται διχασμένοι και μόνο οριακά τάσσονται υπέρ του γάμου των ομοφύλων.


Αν σας απογοητεύει ήδη το ότι μόνο οι μισοί ψηφοφόροι ενός «προοδευτικού» κόμματος» τάσσονται υπέρ μιας τέτοιας νομοθετικής πρωτοβουλίας, θα απογοητευτείτε ακόμα περισσότερο από την ίδια ανάλυση ως προς την ψήφο στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα. Οι νέοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται καθαρά κατά του γάμου ομοφύλων.


Τι θα κάνει η Κουμουνδούρου; Θα τολμήσει να δυσαρεστήσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ή θα συνεχίσει να χαράζει τις πολιτικές της αποκλειστικά και μόνο με βάση τις δημοσκοπήσεις όπως κάνει από τη μέρα που ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας τις τύχες του κόμματος;