Πανελλήνια συγκίνηση από τον ύμνο του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

16.11.14


Σημαίες στα μπαλκόνια τους σπεύδουν να τοποθετήσουν χιλιάδες Έλληνες πολίτες οι οποίοι σήμερα συνειδητοποίησαν πόσο σημαντική είναι η συμβολή των τραπεζών στην καθημερινότητα τους, μετά τη σχετική δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της Ελιάς, πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών δήλωσε:

Όλα όμως μπορούν να γίνουν και θα γίνουν σύμφωνα με το ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου που θα καταστεί συμφωνία με τους εταίρους.(...) Αρκεί να μην υποτιμούμε μόνοι μας το γεγονός ότι η χώρα διαθέτει ισχυρό τραπεζικό σύστημα στην υπηρεσία της ανάπτυξης και της απασχόλησης, αλλά και ικανό να μεταχειριστεί με τον πιο φιλικό τρόπο τα νοικοκυριά που έχουν στεγαστικά δάνεια - τρόπο στην ουσία του καλύτερο από προσωρινές νομοθετικές παρεμβάσεις που λειτουργούν ως έσχατο δίχτυ ασφάλειας.

Δεν νομίζω ότι η δήλωση αυτή θα χρειάζεται να εξηγηθεί. Όλοι διαπιστώνουμε στην καθημερινότητα μας ότι οι τράπεζες βρίσκονται στην υπηρεσία της (πρωτοφανούς) ανάπτυξης και της (πληθωρικής) απασχόλησης της χώρας.