Ραγκούσης: Παρωδία το εγχείρημα της «Δημοκρατικής Παράταξης»

9.11.14


Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ μεταμορφώνεται από Ελιά σε Δημοκρατική Παράταξη χωρίς ουδείς να ασχολείται στα σοβαρά, ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει κάποια αυτονόητα πράγματα σε σημερινή συνέντευξη στον Αθήνα 9,84.

Να μερικές από τις τοποθετήσεις του:

-Ακούτε και εσείς, όπως όλοι μας, τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, να λένε και να ξαναλένε “τέρμα τα μνημόνια, όλα τα μνημόνια”. Γιατί το κάνουν αυτό;

Το γιατί το γνωρίζουν εκείνοι. Εγώ μπορώ να υποθέσω ότι το κάνουν, διότι προσπαθούν να παραποιήσουν την πραγματικότητα. Γιατί η πραγματικότητα είναι τελείως αντίθετη με αυτό που λένε. Η χώρα πηγαίνει σε τρίτο μνημόνιο... Όταν υπάρχουν τέτοιοι πολιτικοί που κυβερνούν την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια... Γιατί οι κκ Βενιζέλος και Σαμαράς, είχαν πρωταγωνιστικούς ρόλους στις δεκαετίες, όπου η Ελλάδα υπερχρεωνόταν. Ο ένας χάριζε τότε δισεκατομμύρια στην ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον ΠΑΟΚ, για να χτίσει την πολιτική του καριέρα και ο άλλος πήρε στα χέρια του το μουσείο της Ακρόπολης και προσέλαβε τόσους πια από την Μεσσηνία, σαν να επρόκειτο να έρθουν χθες τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Έχουμε λοιπόν ένα πολιτικό προσωπικό, το οποίο έτσι έχει μάθει να πολιτεύεται. Με τέτοιο τρόπο που ανερυθρίαστα, πολλές φορές, παραποιούν την πραγματικότητα, εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι έχουν ισχυρές διασυνδέσεις με ισχυρά μιντιακά συστήματα, που έχουν στήσει πάνω στη διαπλοκή με την οποία έχουν εργαστεί προσωπικά και οι δύο τους πάρα πολλές δεκαετίες και πολλές φορές, αναπαράγουν και θολώνουν την πραγματικότητα.

-Θέλω να μου πείτε πώς βλέπετε την προσπάθεια για τη λεγόμενη Δημοκρατική Παράταξη σε σχέση με το ΠαΣοΚ, τις εσωτερικές διεργασίες κ.λπ.. Της δίνετε μέλλον;

Εγώ δεν μπορώ να δώσω μέλλον σε κάτι, το οποίο ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ως παρωδία. Δεν είναι δυνατόν να φεύγουν στελέχη από ένα κόμμα, όπως είχε γίνει με τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Μόσιαλο και να επιστρέφουν στο κόμμα από το οποίο έφυγαν και το κόμμα αυτό να ισχυρίζεται ότι με αυτούς τους δύο κάνει κάτι άλλο από αυτό που είχε ήδη. Αυτά δεν γίνονται. Προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών σε τέτοιο βαθμό, που η αντίδραση των πολιτών είναι τόσο ακραία απέναντι στο σημερινό ΠαΣοΚ... Ποια Δημοκρατική Παράταξη; Αυτό είναι ένα μικρό ΠαΣοΚ, το οποίο, εξαιτίας των επιλογών που έχει κάνει η ηγεσία του τα τελευταία χρόνια, είναι εξαιρετικά εκτεθειμένο, πολιτικά και ηθικά, στην συνείδηση του ελληνικού λαού, ξεκινώντας από το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ...».

Και πρόσθεσε: «Εγώ, αυτή την στιγμή, μέσα από το σημερινό ΠαΣοΚ, δυστυχώς δεν βλέπω αντίδραση. Κάτι που θεωρώ ολέθριο λάθος για όσους, τουλάχιστον κατά καιρούς, ψελλίζουν κάποιους ισχυρισμούς περί διαφωνίας γι' αυτό που συμβαίνει μέσα στο ΠαΣοΚ. Διότι αυτό που συμβαίνει μέσα στο ΠαΣοΚ κυριολεκτικά αγγίζει τα όρια του πολιτικού τέλους μιας ολόκληρης παράταξης...».