Στο μυαλό του Θεοδωράκη το μήνυμα του Πολυτεχνείου συνδέεται με την έλλειψη προσωπικού στα ειδικά σχολεία

17.11.14


Σαν μην έφτανε η χθεσινή ανιστόρητη μπούρδα του περί της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κόντρα «στους κομματικούς μηχανισμούς της εποχής», ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε και σήμερα να μας προσφέρει ένα κοκτέιλ λαϊκισμού, κακής τηλεόρασης και μπουρδολογίας.

Μετά τη σημερινή επίσκεψη του σε μονάδα Ειδικής Αγωγής στον Άγιο Δημήτριο, ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εξήγησε του λόγους που επέλεξε το συγκεκριμένο σχολείο:

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα την εποχή. Σήμερα δεν έχουμε Αμερικανούς και δεν έχουμε και στρατιωτικούς, έχουμε όμως μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που σπρώχνονται στο περιθώριο και πολλούς νέους. Ήρθαμε, λοιπόν, εδώ μαζί με τα παιδιά της νεολαίας από το Ποτάμι, ήρθαμε στο ειδικό σχολείο στο Μπραχάμι, το μεγαλύτερο σχολείο στην Ελλάδα με παιδιά ειδικών αναγκών, για να πούμε ότι είμαστε στο πλευρό τους. Δεν έχουν το διδακτικό προσωπικό που πρέπει, δεν έχουν ψυχολόγους, δεν έχουν νοσηλευτές, έχουν ελλείψεις ακόμα κι από καθηγητές κι εμείς νιώθουμε αυτή τη μέρα την ανάγκη να είμαστε στο πλευρό τους για τον αγώνα τους για την ισότιμη ένταξη στην κοινωνία.

Το δελτίο Τύπου του Ποταμιού φέρει μάλιστα και τον τίτλο «Ας στρέψουμε το φως αλλού», λες και η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι κάτι σαν τα Χριστούγεννα, όπου μπορείς να ευχηθεί πολλά και διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους.

Ειλικρινά, αν υπάρχει κάποιος ο οποίος μπορεί να μου εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου με τους Αμερικάνους, με το περιθώριο στο οποίο βρίσκονται πολύ νέοι και με το ότι δεν έχουν νοσηλευτές τα ειδικά σχολεία, του παραδίδω το blog όπως είναι και φεύγω για το Άγιο Όρος.

Μένει να δούμε αν τη 25η Μαρτίου, θα επισκεφθεί κάποιο ακριτικό νησί ώστε να προσαρμόσει το μήνυμα της απελευθέρωσης στην ανάγκη για ποιοτικότερη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα.